Vision: Frederiksbergs borgmester ønsker fire år med lav skat

De næste fire år skal Jørgen Glenthøj styre Frederiksberg. TV 2 Lorry har bedt ham om at sætte ord på sine visioner for kommunen.

Foto: Mads Claus Rasmussen - Scanpix

Frederiksberg er noget helt særligt. En selvstændig by midt i Hovedstaden. Vi er på én og samme tid præget af storbyens puls og den mindre bys nærhed til hinanden. En smuk og grøn by præget af økonomisk orden, social balance, lav kriminalitet og miljømæssig bæredygtighed.

Frederiksberg vil i 2022 fortsat være det Frederiksberg, som vi alle kender, og som vi alle holder af

Jørgen Glenthøj, borgmester i Frederiksberg, Konservative

Det Frederiksberg, du kender i dag, er ikke kommet af sig selv. Vi har igennem årene formået at forandre Frederiksberg for på den måde at udvikle og bevare det bedste af Frederiksberg.

Min vision er, at når vi i 2022 kigger tilbage på Frederiksberg anno 2018, så vil man kunne genkende det meste. Men man vil også kunne se, at byen har forandret sig til det endnu bedre. 

Læs også Ikke sket i 108 år: Historisk bred konstituering i Frederiksberg

Fra metrolinje til metronet

Vi vil på Frederiksberg være gået fra at have en metrolinje til at have et metronet. Overalt på Frederiksberg vil vi være tæt på en metro eller S-togstation. Vi vil glædes over nye huse af høj kvalitet og menneskelige dimensioner, som f.eks. Madkulturens Hus på Frederiksberg Allé 41 og en ny KB-hal. Vi vil også være kommet mange skridt nærmere på at udvikle grunden omkring Frederiksberg Hospital.

Vi vil på Frederiksberg være endnu nærmere målet om at være CO2-neutrale. Flere el-biler, grønne lommeparker, cykelstier og investeringer i energieffektivitet og vedvarende energi vil have sat deres præg på byen.

Vi vil på Frederiksberg kunne se tilbage på fire år med fortsat lav kriminalitet takket være vore stærke netværk, vort gode samarbejde med Politiet samt Frederiksberg Kommunes antiradikaliseringsindsats og kriminalitetsforebyggende arbejde. 

Læs også Legendarisk tidligere bykonge er gået bort

Brede politiske forlig

Vi vil på Frederiksberg kunne se tilbage på fire år, hvor borgernes tilfredshed med kvaliteten af den kommunale service på skoler, i hjemmepleje og plejeboliger er endnu højere end den var i 2018.

Vi vil på Frederiksberg kunne se tilbage på fire år, hvor det politiske arbejde i Kommunalbestyrelsen er præget af indflydelse til alle partier og mange brede politiske forlig.

Vi vil på Frederiksberg fortsat være en kommune med lav skat.

Eller med andre ord så vil Frederiksberg i 2022 fortsat være det Frederiksberg, som vi alle kender, og som vi alle holder af.

Ovenstående er en klumme skrevet af Jørgen Glenthøj

Borgmester i Frederiksberg Kommune, Konservative

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik