V-politiker på Frederiksberg til modangreb om flygtningebørn

Socialdemokraterne har ikke peget på en løsning i sagen om placering af flygtningebørn, siger Venstre.

01:55

Socialdemokraterne på Frederiksberg kritiserede tidligere i dag, at kommunalbestyrelsens flertal på et møde i går vagte at placere et modtagehold for flygtningebørn på Lindevangskolen. Partiet fandt beslutningen kritisabel, fordi skolen i forvejen har mange to-sprogede børn.

Men den kritik vil Venstres rådmand, Margit Ørsted ikke stå på mål for.

-Det, Socialdemokratiet gør, er at stille sig op og sige, ”vi vil gerne have det sådan og sådan”. Vi spørger dem, ”hvordan vil I det”, og det kan de ikke give et svar på, siger hun.

Margit Ørsted gør opmærksom på, at der i den nye modtageklasse skal være tre flygtningebørn.

 -Vi mangler at placere tre børn, og der hvor der er plads, det er Lindevangskolen. Den skole som Socialdemokraterne har kig på, det er skolen på Ny Hollændervej. Det er den skole som har færrest tosprogede børn. Det vil jeg og alle andre også. Lige fra Liberal Alliance til Enhedslisten. Men vi kan ikke engang finde plads til de tre på den skole. Det handler om at vi skal skabe et klasselokale til en modtageklasse. Og det kan vi ikke. Men hvis man nu valgte, at nogen ikke havde et fast klasselokale, så kunne man skabe plads til i hvert fald 10% flere børn. Det mener jeg er løsning, man bør se på, men det vil Socialdemokratiet ikke være med til, siger hun.

Læs også Frygter ghettodannelse: Flygtninge ender på de samme skoler

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik