Ungdommens Folkemøde flytter: Leje af park steg med 400 pct

Ungdommens Folkemøde flytter fra Søndermarken, fordi lejeudgiften er markant forhøjet. Frederiksbergs politikere frygter et stort tab af events.

02:31

Frederiksberg har investeret mange penge og ressourcer i at få Ungdommens Folkemøde til Frederiksberg. Og det har været et arrangementet, der har tiltrukket mere end 20.000 gæster til kommunen.

Nu er det slut med Frederiksberg, og folkemødet flytter i stedet til Valbyparken. 

Kravene til arrangørerne er nemlig blevet strammet, så lejeudgiften for at benytte Søndermarken nu er hævet 400 procent af Slots- og Kulturstyrelsen.

- Vi har jo bare oplevet en styrelse, der kommer med nogle krav om hvordan og hvorledes man må lave nogle arrangementer. Og så kan vi se, at de initierer til, at det, vi skal lave, ikke rimer på vores, siger Olav Hesseldahl, medstifter og indholdschef hos Ungdommens Folkemøde.

Læs også Kommune brugte 300.000 på at uddele 800.000 i feststøtte

Frygter arrangører søger væk

Når Liberal Alliances kulturminister kræver, at man skal tjene penge på de her parker, så er det rigtigt svært for os som kommune at have en god kulturpolitik.

Michael Vindfeldt, medlem af Kultur- og Fritidsudvalget (S)

Med offentlige events som Ungdommens Folkemøde, Stella Polaris og Bloom frygter Frederiksbergs kulturforvaltning og politikere, at høje lejeudgifter får arrangørerne til at søge væk.

- Med den prispolitik, der bliver lagt for dagen, så kan vi se, at vi må vinke farvel til en række kulturtilbud på Frederiksberg, siger rådmand og formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Frederiksberg, Simon Aggesen.

Socialdemokraternes medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, Michael Vindfeldt, har taget initiativ til en direkte kontakt til kulturminister Mette Bock (LA). 

- Når Liberal Alliances kulturminister kræver, at man skal tjene penge på de her parker, så er det rigtigt svært for os som kommune at have en god kulturpolitik, siger Michael Vindfeldt.

Læs også Officersskole bliver på Frederiksberg Slot

Lejen skal følge det private marked

Vi kan ikke som stat tilbyde udlejning af de her arealer, som ligger væsentligt under markedsprisen. Så udfører vi unfair konkurrence

Niels Mellergaard, slotshavechef

Prisstigningerne er ifølge Slots- og Kulturstyrelsens en følge af krav om lejen af Søndermarken og Frederiksberg have skal følge det private marked.

- Vi kan ikke som stat tilbyde udlejning af de her arealer, som ligger væsentligt under markedsprisen. Så udfører vi unfair konkurrence, siger slotshavechef Niels Mellergaard fra Slots- og Kulturstyrelsen, som henviser til blandt andre Ledreborg ved Lejre.

Men Frederiksberg mener, det er forkert, at statens krav til lejeindtægter nu får indflydelse på kulturpolitikken og går nu til kulturministeren.

Simon Aggesen vil nu gøre ministeren opmærksom på, at den prispolitik, der bliver ført af styrelsen, har konsekvenser for kulturudbuddet i hovedstaden og på Frederiksberg.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?