Tryk på en knap og hjælp med isbjørne-forskning

Zoo vil gerne have din hjælp til at blive klogere på, hvordan havens tre isbjørne opfører sig.

Et par klik på en skærm foran isbjørnenes anlæg i Københavns Zoo - og så har du bidraget til isbjørne-forskning.

Her har zoolog Mikkel Stelvig stillet en tablet op med forskellige spørgsmål, der skal gøre ham klogere på, hvordan de store dyr opfører sig overfor hinanden, når han ikke har tid til at kigge. 

Sådan ser tabletten ud. 
Sådan ser tabletten ud. 
Foto: Københavns Zoo

- Vores problem er, at vi ikke har medarbejdere til at sidde og kigge på isbjørnene dagen lang og registrere, hvilken relation de har, eller hvordan de bruger anlægget, siger Mikkel Stelvig. 

Publikum skal blandt andet svare på spørgsmål som: "Hvor mange isbjørne er der i anlægget?" og "hvor tæt er de på hinanden? Formålet med forskningen er blandt andet at blive klogere på, hvordan bjørnene sikres en varieret og udfordrende hverdag.

- Vi skal bruge den viden, vi får fra publikums data til at finde ud af, om isbjørnene bruger hele anlægget. Måske vi skal lave noget om, eller også kan vi bruge vores viden, hvis vi skal lave et nyt anlæg på et tidspunkt, siger han.

Hør Mikkel Stelvig forklare om projektet her.

En ny hun lægger an på hannen

Tabletten ved Den Arktiske Ring er netop sat op, og den bliver siddende i en måned. Mikkel Stelvig håber på mellem 200 og 400 registreringer dagligt.

ZOO HAR NU TRE ISBJØRNE:

I den næste måned er det særligt spændende at kigge med, for Zoo har netop sat en ny hunisbjørn ind til de to, som man allerede har. Og det kan skabe en særlig dynamik - især fordi hunnen er i brunst.

- I den periode er de noget mere modtagelige og tolerante overfor hannen. Så man vil se hende være mere interesseret end i andre perioder, siger Mikkel Stelvig.

Vil der komme konkurrence om hannen mellem de to hunner?

Ikke som sådan. De skal begge to parres, men de forventer ikke, at manden hjælper med at opfostre ungerne. Det vil de faktisk helst selv gøre, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

imerco(3)

playHer er æggene ikke på køl: - Det er helt unødvendigt

oplevelser nat

Her er fire gratis oplevelser i nattens mulm og mørke

Genrefoto

playEndelig: Længe ventet strand åbner til sommer

20200818-121548-L-1920x1280we

Mundbind flyder i naturen: Så mange blev der fundet i din kommune

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere