Symfoniorkester får penge af Frederiksberg: Af hjertet tak

Frederiksberg Kommune vil redde det trængte orkester Copenhagen Phil. Der er sat 750.000 kroner af til orkesteret i 2018.

Copenhagen Phil - her i forening med rockbandet MEW. Foto: Scanpix

Frederiksberg Kommune har i det nye budget sat penge af til det trængte symfoniorkester Copenhagen Phil. I budgettet er orkestret sikret et fast tilskud på 750.000 kroner i 2018 og 500.000 kroner i 2019.  

- Copenhagen Phil er et innovativt orkester, som i den grad er en vigtig del af byens kulturtilbud. Derfor er det helt naturligt, at orkesteret skal reddes, udtaler Jan E. Jørgensen (V) i en pressemeddelelse. 

Det er ikke kun Frederiksbergs politikere, der støtter orkesteret, der har hjemme i koncertsalen i det gamle radiohus på Rosenørns Allé. I en weekend i marts skrev 5.000 sjællændere under på, at symfoniorkestret Copenhagen Phil skulle reddes. 

Læs også 5.000 underskrifter: Sjællændere kæmper for symfoniorkester

Det skete, efter Kulturminister, Mette Boch, LA, meldte ud, at hun syntes, der var for mange symfoniorkestre i København.

Penge blev flyttet fra Copenhagen Phil og til landsorkestrene, og det betød, at orkesteret skulle spare op mod otte millioner kroner i de næste fire år. Med 2% besparelserne oveni vil statstilskuddet falde med i alt ca. 11 millioner, står der i pressemeddelelsen.

02:14 Luk video

En lille, men alligevel stor sejr

I budgettet lægger politikerne op til, at det skal laves en egentlig samarbejdsaftale mellem Frederiksberg Kommune og Copenhagen Phil, da politikerne ønsker at forankre den lokale tilknytning til Frederiksberg. 

Musikchefen fra Copenhagen Phil er glad for støtten til orkesteret.

- Det er en ubeskrivelig glæde nu at modtage anerkendelse fra Frederiksberg Kommune, der bakker op om orkesterets eksistens og den rolle, vi spiller i kulturlivet og samfundet. En lille, men alligevel stor sejr i vores rejse i forhold til at opnå finansiering fra nye tilskudsgivere. Til Frederiksberg Kommune: Af hjertet tak, vi glæder til fortsat at vise vores værd for kommunens børn, unge voksne og ældre, udtaler Uffe Savery i pressemeddelelsen.

Læs også OMG! Nu kan du blive bachelor i Beyoncé

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?