Syge piger bestormer HPV-center

Telefonerne gløder på Frederiksberg Hospitals Synkopecenter oven på vaccine-fokus.

Syge piger og deres forældre har hele dagen kimet Synkopecenteret på Frederiksberg Hospital ned oven på TV2s dokumentar 'De vaccinerede piger', om mulige bivirkninger fra hpv-vaccinen.

- Normalt får vi vel et par henvendelser om måneden i relation til piger, der mener, at de er blevet syge af hpv-vaccinen. I løbet af formiddagen i dag har vi fået mere end 50 henvendelser«, siger overlæge Jesper Mehlsen til Politiken.

Alle pigerne fortæller om lignende oplevelser med smerter, træthed, svimmelhed, som kom frem i dokumentaren.

Overlægen har allerede skrevet til hospitalsdirektionen, at der nok bør ses på, hvordan den store strøm af patienter til en afdeling, der normalt har levet relativt anonymt, kan håndteres.

Allerede før udsendelsen vidste Jesper Mehlsen, at de ville give et øget arbejdspres. Forventningen var, at der måtte være langt flere piger med disse symptomer rundt om, der ville dukke op. Derfor har han også tanker om, hvordan de skal organisere sig, så pigerne hurtigt kan få relevant hjælp.

- Så må vi se, om deres problemer stammer fra vaccinen - eller noget helt andet. Men der er ingen tvivl om, at de har det dårligt«, siger overlægen.

Danske Regioner løftede torsdag sløret for et nyt initiativ. Én hospitalsafdeling i hver region er nu udpeget og senest 1. juni skal de være klar til at hjælpe de piger og unge kvinder, der oplever diffuse symptomer, der måske kan skyldes hpv-vaccinen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

e688273b-7a68-4555-9378-e2867f73362f-w_960

Kommune vinder pris for at opspore børn i mistrivsel

child drinks

playAlexanders idé slukker tørst i flygtningelejr: Vil sælge en halv million i 2021

20140629-134614-l-1920x1283we.jpg

playNy ”opsigtsvækkende” forskning fra Ballerup kan ændre akutberedskaber i hele verden

sengeløse

Kommune med færrest sygedage blandt sosu'er: "Borgere får en bedre hverdag"

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere