Svømmehal på dybt vand: Kommune kaster redningskrans

Frederiksberg Kommune overtager driften af Flintholm Svømmehal.

Frederiksberg Kommune fortsætter permanent med at stå for driften af Flintholm Svømmehal. I maj meddelte Gribskov Gruppen, som dengang stod bag driften af svømmehallen, Frederiksberg Kommune, at man ikke var i stand til at drive svømmehallen uden et økonomisk tab.

Dengang var det en ærgerlig formand for Gribskov Gruppen, Mogens Jørgensen, der måtte smide håndklædet i ringen efter at have stået for driften siden åbningen i 2017.

- Vi er naturligvis ærgerlige over, at det ikke kunne lykkes for os at etablere en økonomisk fornuftig drift af Flintholm Svømmehal. Men vi er glade for den svømmehal vi har bygget til Frederiksberg Kommune og den modtagelse den har fået af kommunens borgere, lød det fra ham i maj.

Glad borgmester

Frederiksberg Kommune overtog derfor roret, og den aftale er nu gjort permanent. Svømmehallen bliver lagt sammen med Frederiksberg Svømmehal, så de to bliver styret under samme organisation.

Den beslutning glæder borgmester Simon Aggesen fra Konservative.

- Jeg er glad for, at der nu er fundet en løsning, så vi kan holde Flintholm Svømmehal åben for alle de svømmeglade børn og voksne på Frederiksberg. Nu får vi mulighed for at tænke driften af de to svømmehaller sammen og få nogle synergieffekter ud af det. Det tror jeg bliver en fordel for både gæster og medarbejdere, siger han i en pressemeddelelse.

Også formand for Kultur- og Fritidsvalget Nikolaj Bøgh fra Konservative ser positivt på, at Flintholm Svømmehal lever videre.

- Det er positivt, at vi nu har truffet en overordnet beslutning om selv at drive Flintholm Svømmehal videre. Nu skal vi længere ned i detaljerne og finde de praktiske løsninger, så vi sikrer en bæredygtig drift og det bedst mulige tilbud fremover, siger han.

Den officielle overdragelse til Frederiksberg Kommune sker i juli 2020, hvor medarbejderne i Flintholm Svømmehal får kommunen som arbejdsgiver.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

Roskilde Festival Foto Maria Albrechtsen MortensenRitzau Scanpix

Kulturminister foreslår tilpasset støtteordning til festivaler

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere