Susse Wold vinder Teaterflisen 2019

Den folkekære skuespillerinde har fået sin egen fortovsflise på Frederiksberg.

For 23. gang er en kendt skuespiller blevet hyldet med sin helt egen flise på hele Danmarks Hollywood Boulevard, Frederiksberg Allé. 

På den nyeste fortovsflise er "Susse Wold" således nu indgraveret, så forbipasserende kan beundre hendes navn - eller blot jogge på det.  

- Tusind tak og hvor er jeg dog glad for, at jeg ikke ligger under stenen, lød det muntret fra den smukke skuespillerinde, da hun trådte op på podiet. 

Favner både drama og komedie

Susse Wold er på rollelisten i en lang række af danske film og serier - herunder 'Sommer i Tyrol', '3 piger i Paris' og selvfølgelig 'Matador'. Derudover husker især mange mænd nok Susse Wold som den skrækindjagende og helt utroligt dragende Fru Junkersen i 'Den kroniske uskyld'. 

I 2014 blev hun tildelt en Robert for sin birolle i 'Jagten', hvor Mads Mikkelsen spiller rollen som Lucas, der fejlagtigt anklages for at misbruge sin bedste vens datter. 

Men det er nok på teatrets skrå brædder, hun har indkasseret sine største succeser. Blandt andet med stykket 'Privatliv' som hun spillede 726 gange sammen med ægtemanden Bent Mejding. 

Danskerne har valgt mellem ti skuespillere

- Hun er en af landets mest elskede skuespillerinder. Men Susse Wold har været helt sin egen. Hendes talent er vidtfavnende, skriver Frederiksberg Fonden i en pressemeddelelse. 

Fonden nominerer hvert år i samarbejde med initiativtager Johny Gehlsen, en tidligere vinder og Frederiksberg Bladet hele 10 kandidater, som danskerne kan stemme på. 

 
 
Foto: TV 2 Lorry

I år har danskerne - foruden Susse Wold - kunne stemme på Henning Jensen, Danica Curcic, Kirsten Olesen, Tammi Øst, Søren Sætter-Lassen, Sofie Gråbøl, Lars Brygmann, Olaf Johannessen og Elliott Crosset Hove.

- Dét, jeg er meget, meget lykkelig over, er, at det ikke er specialister, der har valgt, hvem der skulle have denne her sten. Det er publikum. Det er nok også mine læsere, sagde Susse Wold og hentydet til hendes to bøger.

Fru Wold satte også en tyk streg under, at hun i sandhed er en "frederiksberger":

- Jeg debuterede på Riddersalen, jeg gik på elevskole på Det Ny Teater, jeg har boet på Frederiksberg i 50 år. Så jeg har altså frederiksberger i mit hjerte. 

Valget er altså endt på garvede Susse Wold, som foruden fortorvsflisen også er blevet overrakt 25.000 kroner og Teaterprisen 2019. 

Tidligere vindere af Teaterflisen