Susan begyndte med fem gå-venner: "Nu er vi over 1000"

02:48

Video: Malte Jørstad

- Så må I gerne gå. Vi er jo gå-buddies, vi er ikke stå stille-buddies.

Susan Vestergaards bemærkning udløser store smil i gruppen af mennesker bag hende, der straks sætter i bevægelse og følger hende ad Frederiksberg Haves snørklede stier.

Det giver mig så meget. Det er slet ikke til at beskrive.

Susan Vestergaard

Det er tirsdag, og medlemmer fra Facebook-gruppen 'Frederiksberg Gåbuddies' er på en af sine ugentlige spadserture. Susan Vestergaard er stifteren af gruppen - og i dag, som mange andre dage, er det også hende, der fører an.

Læs også Skov, samvær og spadsereture får vægten ned og humøret op i Gribskov

- Vi har tre nye med i dag. Det er jo fantastisk, siger hun.

- Det begyndte med, at jeg fik konstateret diabetes 2. Jeg tænkte, at nu skulle jeg altså til at gå noget mere, og det er bare sjovere, når man er flere. I begyndelsen fandt jeg fem til 10 gå-venner, og nu er vi over 1000.

Et hav af fantastiske mennesker

Gruppen blev dannet i januar 2019. Efter Susan Vestergaard lavede et opslag i Facebook-gruppen 'Vi, der holder af Frederiksberg' steg medlemstallet til 53. En tur i Frederiksberg Bladet fik tallet op på 270.

Læs også Sophie brugte heste som terapi: Nu giver hun glæden videre

Siden er det gået stærkt, fordi nye medlemmer hiver venner med på turene.

- Det giver mig så meget. Det er slet ikke til at beskrive. Jeg har mødt et hav af fantastiske mennesker, og så giver det håb for fremtiden at se, at selvom man er senior, så kan man godt komme ud at røre sig. Også i rask tempo, siger Susan Vestergaard.

På grund af coronavirus har hun i disse dage en begrænsning på antallet af medlemmer, der kan komme med på hver enkelt tur. Men normalt er der fire til seks ture om ugen, og der er altid mindst én tur i rask tempo og en slentretur.

- Nogle får ondt i hoften af at gå langsomt. Andre får åndenød af at gå for hurtigt. Nogle vil gå på asfalt og nogle vil gå på grussti. Der skal være noget til alle, siger Susan Vestergaard.

TV 2 Lorry har været med på en af gruppens gåture. Du kan opleve Susan Vestergaard i aktion i toppen af artiklen.

Læs også Dine grimme haveæbler kan blive til Michelin-cider