Spilleafhængige unge får behandlingstilbud

Mange børn og unge bruger mere end fire timer dagligt foran skærmen. Nu lanceres gratis behandlingstilbud på Frederiksberg.

Børn og unge, der er så afhængige af at spile computer, at de ikke selv kan styre antallet af timer foran skærmen, får snart mulighed for at modtage gratis behandling for deres afhængighed.

I samarbejde med Trygfonden lancerer behandlingsinstitutionen Frederiksberg Centeret til november Danmarks første gratis behandlingstilbud for børn og unge, hvor den virtuelle verden har taget overhånd i forhold til den virkelige. Det skriver Berlingske.

- Det handler om at komme i dialog med de unge - at snakke om hvad spillene giver dem. Målet er ikke, at de skal slukke for computerspillene uanset hvad. I stedet handler det om at skabe en balance mellem det at spille computerspil og få en normal hverdag, siger psykolog Trine Majewicz til avisen.

Hun er en af behandlerne bag det nye tilbud.

Problemet med et overdrevet brug af computerspil er særligt stort blandt drenge. I aldersgruppen 11-15 år bruger hver tredje dreng mere end fire timer hver dag foran skærmen i hverdagene.

I weekenden er det over halvdelen, viser Skolebørnsundersøgelsen fra 2014.

Derudover viser den seneste Pisa-undersøgelse, at elever, der bruger flere end fire timer om dagen på computerspil, i gennemsnit får de laveste karakterer i skolen.

Hos Medierådet byder man det nye tilbud velkommen, men formand Anne Mette Thorhauge, der er medieforsker ved Københavns Universitet, understreger, at problemet i lige så høj grad gælder andre medier som film, tv og sociale medier.

Derfor skal forbruget af computerspil ses i et større billede, mener hun. Et billede, der måske dækker over børn og unges mistrivsel.

- Spørgsmålet er, om der er tale om afhængighed eller noget andet. Heldigvis går psykologer ofte til problematikken som en helhed frem for en spilafhængighed. Det handler i højere grad om, hvad det er for strategier og problemer i hverdagen, det er udtryk for, siger hun til Berlingske.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Lynetteholm

Lynetteholm rykker tættere på: Forhastet proces, mener kritikere

Ulla ved rampe_SpOs_H

playInstitut for Menneskerettigheder: København blandt de dårligste i Europa

vandmasser domus vista

playSe de vilde billeder: Sådan så det ud, da sprængt vandrør oversvømmede højhus

Cityringen

playBeboere plages af støj fra metroen – nu skal der sættes ind med tre tiltag

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere