Spænding i ZOO: Elefanten Chang vender hjem

Elefanten Chang ankommer i morgen tidlig til Zoologisk Have. Den nye avlshan er født i København i 1981 og vender nu hjem for at løfte sin fars arv.

Zoologisk Have måtte i juni aflive den 58 år gamle hanelefant Chieng Mai. I morgen tidlig ankommer den nye avlshan, og det er ingen ringere end Chieng Mais søn Chang, der er født i Zoologisk Have i København. 

Kim Oliver var elefantdyrepasser tilbage i 1981, da Chang blev født, og han husker tydeligt elefantungens første år.

- Chang var en god unge. Omgængelig. Da der senere kom flere unger, syntes vi, at de var nogle værre bøller. Nok fordi Chang havde været så rolig, fortæller han. 

Elefantkabale går op

Da Chang var knap fem år begyndte hans vandrende elefantliv.

Chang kom først til Odense og tre år senere til Chester i England, hvor han hurtigt faldt til i rollen som avlshan. Her lavede han ikke mindre end 10 unger. Senere bevægede han sig videre til La Pal i Frankrig, hvor han lavede yderligere fem unger. Og herefter igen videre til Planckendael i Belgien, hvor han har fået to unger.

En af de to unger er en hun, som ikke må få unger med Chang, og derfor er timingen tæt på at være optimal i forhold til Changs videre vandring, der betyder, at han nu vender hjem til København.

Han vil kunne være i Zoologisk Have, indtil den første hun, han deler gener med, bliver kønsmoden. Og det kan altså både blive en halvsøster eller en kommende hununge.