Sønderjyske virksomheder hverver arbejdsløse fra hovedstaden

På en jobmesse på Frederiksberg hverver sønderjyske virksomheder arbejdskraft fra Region Hovedstaden - og der er brug for hovedstadens arbejdskraft, lyder det.

Jobsøgende i hundredevis var søndag til jobmesse på Frederiksberg Slot.

Men det er ikke hvilken som helst jobmesse eventet Jobfair 2019 præsenterer for de jobsøgende.

Messen er nemlig organiseret af både private virksomheder, en række kommuner og en region – alle beliggende i landsdelen Syddanmark, langt fra både Frederiksberg og hovedstaden.

I den anden ende af landet er der nemlig masser af jobs at få til de ledige, som har svært ved at finde arbejde i hovedstadsområdet.

Borgmester: Danmark skal ses som ét samlet arbejdsmarked

- Vi skal vende os til at se Danmark som ét samlet arbejdsmarked, og Jobfair 2019 rummer store muligheder, ikke mindst for vores mange nyuddannede, siger Jørgen Glenthøj, der er Frederiksbergs konservative borgmester, i en pressemeddelelse.

Men også i det østlige Danmark og i hovedstadsområdet råber virksomheder på mere arbejdskraft. Derfor kan det synes mærkværdigt at arrangere jobmesse sammen med en af de regioner, som ligger længst væk fra Region Hovedstaden.

Men svaret har borgmester Jørgen Glenthøj:

- På Frederiksberg har vi selvfølgelig selv brug for morgendagens talenter til at udvikle hovedstadsregionen. Men det er heller ingen hemmelighed, at der er mange – især akademikere – der kandiderer til de ledige job. Et arrangement som Jobfair er derfor en gevinst for alle parter, som vi håber vil resultere i konkrete match og aftaler mellem kandidater og virksomheder, siger han.

Udflyttede arbejdspladser mangler akademikere

”Drømmer du om en spændende karriere og et afbalanceret familie- og arbejdsliv i unikke omgivelser? Så kig mod Syddanmark”, skriver Work-Stay-Live, som står bag Jobfair 2019, om sig selv på sin hjemmeside.

Og det er ikke uden grund, at organisationen, som er en del af Region Syddanmark, skriver sådan.

Siden den daværende Venstre-regering i efteråret 2015 og siden VLAK-regeringen i foråret 2018 præsenterede de stort anlagte udflytninger af statslige arbejdspladser fra København, har hovedstadsområdet mistet i omegnen af 5.800 arbejdspladser.

Arbejdspladser, som for en stor del kræver, at akademikere besætter dem – og en stor del af dem er nu i Region Syddanmark.

Og det tværregionale arbejde med at få arbejdsløse tilbage på arbejdsmarkedet glæder også formand for Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, Lone Loklindt fra Radikale Venstre.

- For nylig blev Frederiksberg kåret til landets næstbedste kommune, når det handler om at få ledige i job, og en af de mange forklaringer, er, at vi kigger ud over vores egne kommunegrænser og samarbejder på tværs til gavn for de ledige.

- Væksten medfører store potentialer i forhold til nye job, og digitaliseringen giver nye muligheder for pendlen. Arbejdskraften, virksomhederne og væksten krydser både kommunegrænser, regionsgrænser og landegrænser som aldrig før. Det er Jobfair 2019 et godt eksempel på, siger hun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20200417-093628-a-1920x1281we.jpg

Frisør ånder lettet op: Nu kan nye virksomheder få kompensation

Bryggens bastion islands brygge højhus amager

Undersøgelse af skandalehøjhus får kritik: "Totalt håbløst"

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere