Soc.dem: Pinligt at deportere flygtninge til København

Socialdemokraterne på Frederiksberg bakker ikke op om beslutningen om at huse flygtninge i København på grund af pladsmangel på Frederiksberg.

 - Vi er ret chokerede over, at der nu ligger et forslag om at lave en ghetto med 120 midlertidige boliger til Frederiksberg-flygtninge i København, så dan siger Anja Camilla Jensen, der er medlem af Sundheds- og Omsorgsudvalget i Frederiksberg Kommune til TV 2 Lorry.

Mandag aften besluttede Bolig- og Ejendomsudvalget på Frederiksberg nemlig at man vil gå videre med et forslag om at huse de flygtninge, som kommunen ikke selv har plads til, i nabokommunen København.  

Frederiksbergs flygtninge skal ifølge forslaget huses i et tidligere rehabiliteringscenter - Centerparken i Valby - hvor Frederiksberg Kommune har lejet sig ind.

Læs også: Frederiksberg vil huse flygtninge i København

Men det forslag er der ikke stemning for i den socialdemokratiske gruppe:

 - Socialdemokraterne er imod, at vi på nogen måde forsøger at parkere vores flygtninge i ghettoer, midlertidigt eller varigt. Vi tror på, at det allerbedste for integrationen og optagelsen i samfundet er, at flygtningene bor tæt på os andre, siger Socialdemokraternes rådmand Sine Heltberg, der taler for den samlede gruppe af socialdemokrater i kommunalbetyrelsen.

Hos Socialdemokraterne mener man, at det er en dårlig idé at placere så mange flygtninge på samme sted i Valby, hvor Københavns Kommune også vil placere flygtninge. De mener, det er skidt for integrationen at samle så stor en gruppe flygtninge ét sted.

Og det kommer i den grad bag på socialdemokraterne, at de andre partier vælger at gribe til den løsning, når andre emner har været på den politiske dagsorden - fx Venligboliger.

 - Vi har for kort tid siden aftalt, at vi vil se positivt på at bygge Venligboliger, og ovenikøbet udvidet muligheden ved for eksempel at lave større byggerier, efter Venligboligtanken. Altså hvor de forskellige typer beboere bidrager til et fællesskab ved fx at læse lektier med hinanden, slå græs, lave mad, tage med til fodbold og i det hele taget afkode vores levevis i Danmark. Det vender de borgerlige nu ryggen og det kan vi ikke forstå, siger Anja Camilla Jensen.

Frederiksberg er den tættest befolkede kommune i Danmark, hvor manglen på billige lejeboliger er stor.

 - Vi skal selvfølgelig gøre det, der er nødvendigt, men jeg synes ikke, alle sten er vendt i denne her sag, siger hun til TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lynetteholmen ny tegning

playOverborgmester om Lynetteholm: "Det er en fuldstændig normal demokratisk proces"

20201015-093639-A-1920x1280we

Kredsformand om Rohdes exit: Det rigtige at gå sin vej

20201222-160250-L-1920x1280we

Vil fjerne en tredjedel af parkeringspladser på gaden - kan øjne støtte fra borgerlige

Hedeager og Løkke

Dyb og uforbeholden undskyldning på Facebook: ”Ikke i orden at brænde Lars og Pia af”

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere