Smuglede hård narko: 14 års fængsel til kvinde og mand

En nigeriansk mand og en kroatisk kvinde er onsdag blevet idømt hver 14 års fængsel for at have indsmuglet ca. 31 kilo narkotika til Danmark.

Retten på Frederiksberg Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

En større sag om systematisk indsmugling af både kokain og heroin har nu fået en konsekvens for en kvinde og en mand, som har stået for at smugle omkring 30 kilo hårde stoffer til Danmark.

En 42-årig kvinde fra Kroatien og en 27-årig mand fra Nigeria er onsdag blevet idømt 14 års fængsel hver i Retten på Frederiksberg, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

De to stod tiltalt for at have smuglet både kokain og heroin, og de blev begge varetægtsfængslet efter dommen og er begge udvist af Danmark for bestandigt.

Meget tilfreds med dommen

Sagen udspringer af en større efterforskning foretaget af efterforskningsfællesskabet Særlig Efterforskning Øst (SEØ) under Københavns Politi.

Læs også To mænd mistænkes for at drive narkocentral på nettet

- Jeg er meget tilfreds med dagens dom, som afspejler, at det er en meget alvorlig sag at indføre hårde stoffer til Danmark, siger anklagerfuldmægtig Magnus Wiik fra SEØ.

Ved en koordineret aktion den 10. november 2019 blev de to personer anholdt i Valby, hvor den kroatiske kvinde mødtes med den nigerianske mand.

Byttede kufferter

Med sig havde de hver sin trolleykuffert, som de byttede med hinanden. Herefter slog politiet til og anholdt de to personer.

Der viste sig efterfølgende at være næsten fire kilo kokain og heroin i den kuffert, som kvinden overdrog til manden, mens der var 5.000 euro i den kuffert, som manden overdrog til kvinden.

Læs også Lukkede grænser holder narkotika ude: Flere misbrugere skal behandles for abstinenser

Politiets videre efterforskning af sagen afdækkede imidlertid, at overdragelsen i forbindelse med anholdelsen den 10. november ikke var en enlig svale. Kvinden havde desuden på ni andre dage i løbet af 2019 overdraget kufferter med kilovis af hård narkotika til den nigerianske mand.

Dom anket til landsretten

De domfældte blev dømt i alle sagens 10 forhold.

- Jeg er glad for, at det grundige efterforskningsarbejde foretaget af Særlig Efterforskning Øst har båret frugt, og at retten har lagt til grund, at det er bevist, at de to nu dømte personer har indført hård narkotika til Danmark i store mængder, siger Magnus Wiik.

Både den nigerianske mand og den kroatiske kvinde har på stedet anket dommen til Østre Landsret.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik