Sluppet ud af Zoo: Eksotisk fugl flyttet ind i park

Gråænder, fiskehejrer og gæs plejer i store træk at udgøre fuglelivet i Frederiksberg Have. Nu har de fået selskab af en mere farvestrålende fugl.

Hvis man er på gåtur i Frederiksberg Have, kan man i disse dage være heldig at få sig lidt af et særsyn. 

En rød ibis, der normalt lever i Sydamerika, er nemlig flyttet ind.

På grund af dens farvestrålende fjerpragt er den ikke svær at få øje på, og mange har taget billeder af den, som blandt andet er blevet delt i facebookgruppen "Vi der holder af Frederiksberg."

Slap ud af voliere

Da den røde ibis normalt lever så langt fra Danmark, er det oplagt at spørge, om Frederiksberg Haves nabo - nemlig Zoologisk Have - kender noget til fuglen.

- Jo jo, det er en af vores, fortæller presseansvarlig Jacob Munkholm Hoeck fra Zoologisk Have.

Han fortæller, at en lille håndfuld ibiser slap ud af deres voliere for omkring 14 dage siden. Det skete i forbindelse med reperation af volieren. 

- De andre er kommet hjem af sig selv, men altså ikke den her ene fugl, lyder det fra Jacob Munkholm Hoeck.

Zoologisk Have har siden fået en hel del henvendelser fra folk, der har spottet den røde ibis i Frederiksberg Have, og dyrepasserne har også prøvet at få den hjem igen. 

- Vi har været i Frederiksberg Have med net og det hele, men den er altså ikke nem at fange, siger Jacob Munkholm Hoeck.

Ikke opgivet håbet

Den røde ibis lever normalt i sump- og kystområder, hvor den bruger sit lange spidse næb som en pincet, når den opsamler føde i vandet. 

Den nyder tilsyneladende friheden i Frederiksberg Have, men i Zoologisk Have håber man, at den snart vender næbbet hjemad, for den vil have svært ved at klare den danske vinter. 

- Vi har ikke opgivet håbet om, at den kommer hjem af sig selv. Vi har opsat en fangstvoliere med foder, og her er placeret nogle andre ibiser. Så vi håber, at den snart vil søge tilbage mod sine artsfæller, siger Jacob Munkholm Hoeck. 

Et es i ærmet

I Zoologisk Have holder man meget af de smukke ibiser, fortæller Jacob Munkholm Hoeck.

For et par år siden var der en ibis, der knækkede sit næb, og fuglen blev efterfølgende sondefodret af en dyrlæge, indtil den selv lærte at spise med det korte næb. Se videoen af det her.

Og Zoologisk Have har da også et es i ærmet, hvis ibisen ikke snart kommer hjem af sig selv. Nemlig en såkaldt net-gun - altså en slags pistol der kan skyde et net afsted og indfange fuglen.

- Vi skal nok få den hjem, inden det bliver for koldt for den, afslutter Jacob Munkholm Hoeck.