Skudoffer i vandpibecafé færdedes i miljø omkring bander

Det var en 39-årig dansk statsborger med anden etnisk baggrund, der blev ramt af skud lørdag på Frederiksberg.

På tre dage har der været lige så mange skudofre i København, og det seneste i rækken - en 39-årig mand - er dansk statsborger.

Det fortæller politiinspektør Rasmus Bernt Skovsgaard fra Københavns Politi på en pressebriefing søndag klokken 14.

Briefingen bliver holdt nær gerningsstedet på Åboulevard 39, der ligger lige i skellet mellem Frederiksberg og Nørrebro. Her gik en mand ind omkring klokken 21.30 lørdag og affyrede et enkelt skud.

Det ramte den 39-årige dansker i hoved-halsregionen, og han er søndag eftermiddag fortsat i kritisk tilstand.

Politiinspektøren oplyser, at skudofferet ikke er medlem af en bande.

- Vi ved, at han ikke har en direkte relation til en bande, men han har færdedes i miljøet omkring bander, siger Rasmus Bernt Skovsgaard.

Politiet har tidligere oplyst, at der var fire-seks personer i vandpibecaféen, da der blev skudt. Men til briefingen fortæller politiinspektøren, at der var "betydeligt flere" derinde, og han opfordrer dem til at kontakte politiet.

- Er der nogle vidner, som har set noget, så kom til os. Vi har allerede fået nogle gode henvendelser, men kan godt bruge flere, siger Rasmus Bernt Skovsgaard.

Han opfordrer borgere, der er utrygge efter de seneste dages skudepisoder, til at tale med politiet ved den mobile politistation, der er parkeret nær gerningsstedet.

Her er det også muligt for folk at give politiet tip om sagen.

Efterlyser mand i mørkt tøj

Ingen er endnu anholdt i relation til skuddet lørdag. Politiet har dog frigivet billeder og efterlyser en mulig gerningsmand, der beskrives som en ung mand med fuldskæg og mørkt hår, cirka 175 centimeter høj.

Han bar ifølge politiet mørkt tøj, sort jakke, sorte eller blå bukser, sorte sko og handsker og et sort mundbind på gerningstidspunktet.

Også torsdag og fredag blev der skudt i hovedstadsområdet. Begge de episoder havde dødelig udgang.

Den første episode var på Nørrebro i København, mens den anden var i Islev i Rødovre Kommune.

/ritzau/