Skraldespandene på Frederiksberg får pantholdere til flasker og dåser

I juli bliver mange af skraldespandene i kommunen udstyret med en særlig pantholder, hvor man kan sætte sin tomme dåse eller flaske.

Alt for mange dåser og flasker ender hvert år i skraldespandene på Frederiksberg i stedet for i retursystemet.

Derfor bliver der sat pantholdere på 50 skraldekurve rundt om i byen. Der er i første omgang tale om en forsøgsordning, som allerede startede op i uge 27.

Formand for By- og Miljøudvalget, Jan E. Jørgensen (V), forventer, at ordningen vil give mindre pres på skraldespandene og gavne miljøet:

- Når solen skinner, og det bliver varmere i vejret, vokser mængden af flasker og dåser i byens skraldespande. Det er skidt for miljøet og belaster affaldsbeholderne, som hurtigt bliver fyldt op. Derfor sætter vi nu pantholdere på skraldespandene, så det er nemt at få sendt den tomme emballage godt videre i retursystemet, siger Jan E. Jørgensen i en pressemeddelelse.

Gør genbrug lettere

Forsøget med pantholdere blev igangsat af kommunalbestyrelsen, og hvis det bliver en succes, kan der komme pantholdere på endnu flere af byens skraldespande.

- Det letter også opgaven for dem, der hjælper med at holde byen ren ved at samle flasker og dåser ind til genbrug. Derfor håber jeg, at alle vil tage godt imod ordningen og bruge de nye pantholdere, så vi får en endnu renere og grønnere by, siger Jan E. Jørgensen.

Produktionen af pantholderne er sket i samarbejde med Københavns Kommune, der længe har anvendt pantholdere på skraldespande i byen.

Københavns Kommunes erfaringer viser, at pantholderne er med til at mindske mængden af dåser og flasker i og ved skraldespandene.

Pantholdere har størst effekt ved trafikknudepunkter samt ved befærdede gader og pladser. Derfor er det også her, man vil kunne finde de fleste skraldespande med pantholdere på Frederiksberg.

TV 2 Lorry har tidligere bragt serien 'Hvem ta'r skraldet', hvor vi blandt andet undersøgte, hvordan pant- og glasaffald genanvendes. Se mere i indslaget nedenfor. 

Ved du egentlig hvad der sker med alt det skrald du sorterer? Og nytter det overhovedet noget? I dag følger vores journalist efter pant- og glas-affaldet og ser hvor det kommer hen og hvad det bliver til.