Skønhedsklinik får påbud - styrelse frygter for patientsikkerheden

Et tilsyn viste blandt andet, at personalet i klinikken havde manglende kendskab til, hvordan man behandler patienter for allergisk reaktion.

Efter et uvarslet tilsyn har Styrelsen for Patientsikkerhed siden den 22. september påbudt skønhedsklinikken N'finity Beauty på Frederiksberg at stoppe al injektionsbehandling.

Det fremgår af listen om påbud til behandlingssteder på styrelsens hjemmeside.

Et påbud er en juridisk sanktion, der pålægger et behandlingssted at opfylde visse patientsikkerhedsmæssige krav.

Styrelsen vurderer, at der en kritisk risiko for patientsikkerheden hos N'finity Beauty.

Bagrunden for tilsynet var, at man har modtaget et stort antal "bekymringshenvendelser". Disse vedrørte blandt andet manglende forundersøgelse forud for kosmetisk behandling,  manglende udlevering af journaler og utilstrækkelig hygiejne.

Ved tilsynet konstaterede styrelsen, at der ikke var et akutberedskab med adrenalin til behandling af såkaldt anafylaktisk reaktion på klinikken.

quote Vi tager selvfølgelig vores patienters sikkerhed meget alvorligt og påtager os derfor fuldt ansvar for, at vores personale ikke havde kendskab til adrenalinens placering i klinikken

Faceboook-opslag fra N’finity beauty.

Ifølge sundhed.dk er anafylaktisk reaktion en anden betegnelse for et allergisk shock, og det er den stærkeste allergi-reaktion, man kan opleve efter at være blevet udsat for noget, man er allergisk overfor.

Personale kunne ikke akutbehandle med adrenalin

Under interview med personalet konstaterede styrelsen, at personalet ikke ville kunne foretage akut behandling med adrenalin, idet de ikke kunne genkende tegn på anafylaktisk reaktion.

"Det er styrelsens opfattelse, at forpligtelsen til at udvise omhu og samvittighedsfuldhed medfører, at det er påkrævet, at der på et behandlingssted, hvor der udføres behandling med risiko for udvikling af anafylaktisk chok og andre kredsløbsforstyrrelser, er et akutberedskab indeholdende adrenalin og udstyr til indgift heraf, skriver Styrelsen for Patientsikkerhed.

Formålet med at have et akutberedskab i form af adrenalin er at kunne iværksætte omgående behandling af alvorlige komplikationer, som er opstået i forbindelse med injektionsbehandling.

Adrenalin lå i køleskab

N'finity Beauty har efter tilsynet gjort Styrelsen for Patientsikkerhed opmærksom på, at der var adrenalin til stede på klinikken, men at dette befandt sig i et køleskab i køkkenet i personalestuen.

Styrelsen lægger dog vægt på, at personalet i klinikken ikke var bekendt med, at der var adrenalin tilgængeligt, samt personalets manglende kendskab til symptomer på og behandling af anafylaktisk reaktion.

Derfor mener Styrelsen for Patientsikkerhed, at der ikke er et tilstrækkeligt akutberedskab hos N'finity Beauty til behandling af anafylaktisk reaktion ved injektionsbehandling, og at fraværet udgør en kritisk risiko for patientsikkerheden.

Patienters sikkerhed tages alvorligt

TV 2 Lorry har forsøgt at få en kommentar fra N'finity Beauty, men skønhedsklinikken er ikke vendt tilbage på henvendelsen.

På sin Facebookside har N'finity Beauty dog kommenteret tilsynet og påbuddet fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Vi tager selvfølgelig vores patienters sikkerhed meget alvorligt og påtager os derfor fuldt ansvar for, at vores personale ikke havde kendskab til adrenalinens placering i klinikken.

- Vi vil dog gøre opmærksom på, at dette var tilgængeligt i køleskabet i klinikken. Medarbejderne ved nu, hvor adrenalinen befinder sig, og hvilke tegn man skal være opmærksom på, hvis den uheldige situation skulle opstå, skriver skønhedsklinikken.

Ifølge N'finity Beauty har man sørget for at følge op på alle bemærkninger fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Man oplyser samtidig, at der på nuværende tidspunkt, er lukket for alle bookinger i klinikken. indtil man har fået en endelig godkendelse fra styrelsen.

Styrelsen for Patientsikkerhed skriver, at påbuddet om at indstille injektionsbehandling kan ophæves, når styrelsen ved et nyt tilsyn har konstateret, at N'finity Beauty har anskaffet sig et akutberedskab indeholdende adrenalin til behandling af anafylaktisk reaktion ved injektionsbehandling.

Samtidig skal der være sikret den fornødne oplæring og instruktion af personalet i forhold til at genkende symptomer på og behandling af anafylaktisk reaktion.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

Collage

playSend eller modtag et virtuelt kram: Overlægen Annette vil sprede glæde i hverdagen

laeger.jpg

Region H: Lægemanglen er knækket - næsten

LCA

Ny behandling på Riget giver blinde synet tilbage

vilde mink

playVilde mink skaber bekymring: Udvalgsformand frygter smitterisiko

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere