Sjælden fugl spottet i Frederiksberg Have

Det er yderst sjældent, at en Rødtoppet Fuglekonge kan ses i hovedstaden i vintermånederne.

Egentlig skulle naturformidler Philip Hahn-Petersen fra Naturen Nu i Frederiksberg Have for at finde tegn på forår. I stedet kom han hjem med optagelser af den lille bitte fugl ”Rødtoppet Fuglekonge”.

- Jeg troede egentlige bare at jeg havde filmet en Almindelig Fuglekonge, og det er først da jeg viser optagelserne til Dansk Ornitologisk Forening, at det går op for mig, at det er den sjældne Rødtoppet Fuglekonge, jeg har fået billeder af, fortæller Philip Hahn-Petersen.

Ifølge biolog hos Dansk Ornitologisk Forening Daniel Palm Eskildsen skal du se 1000 Almindelige Fuglekonger, før du ser en Rødtoppet Fuglekonge. Og det er kun sket fem gange de seneste 16 år, at den lille fugl er fundet i hovedstaden i vintermånederne.

Hver uge tager naturformidler ud i naturen for med sin smartphone at lave en videodagbog om, hvad der er at opleve netop nu.  Og lige nu kan du altså være heldig af finde en Rødtoppet Fuglekonge på Frederiksberg.

- Jeg vil gerne opfordre folk til at tage i Frederiksberg Have allerede denne weekend. Det kan være den eneste chance for at få øje på den lille Rødtoppede Fuglekonge i vintervejr, siger Philip Hahn-Petersen.

Se videodagbogen om den Rødtoppede Fugle i videoen herover og se alle Naturen Nu dagbøger her.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

amarminoskilt1_web

Efter flere konflikter mellem besøgende: Naturpark opfordrer nu til sikker færdsel

Naturcenter amager

De mest naturrige steder i landet: Otte kommuner fra Lorryland med på top 10

Amager Fælled Lærkesletten blokade byggeri

Aktivister blokerer byggeri på Amager Fælled: ”Vi er naturens stemmer”

Hugorm

Varme vinteruger sætter gang i naturens forår

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere