Sjælden fugl spottet i Frederiksberg Have

Det er yderst sjældent, at en Rødtoppet Fuglekonge kan ses i hovedstaden i vintermånederne.

03:46

Naturformidler Philip Hahn-Petersen og biolog Daniel Palm Eskildsen opfordrer alle fugle interesserede til at kigge efter den Rødtoppede Fuglekonge i Frederiksberg Have.

Egentlig skulle naturformidler Philip Hahn-Petersen fra Naturen Nu i Frederiksberg Have for at finde tegn på forår. I stedet kom han hjem med optagelser af den lille bitte fugl ”Rødtoppet Fuglekonge”.

- Jeg troede egentlige bare at jeg havde filmet en Almindelig Fuglekonge, og det er først da jeg viser optagelserne til Dansk Ornitologisk Forening, at det går op for mig, at det er den sjældne Rødtoppet Fuglekonge, jeg har fået billeder af, fortæller Philip Hahn-Petersen.

Ifølge biolog hos Dansk Ornitologisk Forening Daniel Palm Eskildsen skal du se 1000 Almindelige Fuglekonger, før du ser en Rødtoppet Fuglekonge. Og det er kun sket fem gange de seneste 16 år, at den lille fugl er fundet i hovedstaden i vintermånederne.

Læs også Naturen Nu: På jagt for første gang

Hver uge tager naturformidler ud i naturen for med sin smartphone at lave en videodagbog om, hvad der er at opleve netop nu.  Og lige nu kan du altså være heldig af finde en Rødtoppet Fuglekonge på Frederiksberg.

- Jeg vil gerne opfordre folk til at tage i Frederiksberg Have allerede denne weekend. Det kan være den eneste chance for at få øje på den lille Rødtoppede Fuglekonge i vintervejr, siger Philip Hahn-Petersen.

Se videodagbogen om den Rødtoppede Fugle i videoen herover og se alle Naturen Nu dagbøger her.

Læs også Naturen Nu: Derfor skal du lære at elske mos

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik