Sjælden fødsel i Zoo

Det hører til sjældenhederne at, der bliver født en tapir i Zoologisk Have København.

Men natten til tirsdag skete det, og det er første gang siden 2013, at Zoo oplever at få en lille ny tapirunge, oplyser Zoologisk Have København i en pressemeddelelse. 

Faktisk er hantapiren, der er far til den nyfødte, netop den tapir, der blev født i 2013, mens hunnen, der er mor til den nyfødte, er kommet til Københavns Zoo fra en zoologisk have i Tjekkiet.

Det var dyrepasser Henrik Futtrup, der fandt den nye unge tidligt tirsdag morgen i stalden.

Tapiren klarer selv fødslen, men dyrepasserne var naturligvis klar over, at det var lige op over, og i de seneste uger har de derfor forberedt fødslen ved at holde huntapiren i den varme stald og strøet et tykt lag halm over gulvet.

Tapirerne i ZOO:

Navlestrengen var ikke tørret ind

Og så var det altså Henrik Futtrup, der fik æren af at blive det første menneske, der sagde goddag til den lille tapir, da han tirsdag morgen mødte ind på arbejde. 

- Navlestrengen var stadig ikke tørret ind, så mit gæt er, at den er blevet født i de meget tidlige morgentimer, siger han.

Dyrepassere og dyrlæge holder nu øje med, hvornår ungen dier første gang, og før det sker, er der ingen adgang til stalden for udfrakommende, så Zoos gæster må væbne sig med tålmodighed, hvis de tripper for at se den nye unge, for der godt gå et par dage, før der bliver åbnet op.

- Ungen er huntapirens første, så hun og ungen skal selvfølgelig have ro til finde ud af, hvordan det hele hænger sammen. Det er vores førsteprioritet lige nu, siger Henrik Futtrup.

Fakta om tapiren

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

MUSVÅGE

72-årig dømt for giftdrab på fredet rovfugl

Flue inficeret med ny opdaget svamp

Ukendte svampe opdaget i Nordsjælland og på Amager - æder levende fluer indefra

Eleverne i 1.b på Engelsborgskolen i Lyngby har været så dygtige til at udforske de små dyr i den nære natur, at de tirsdag vandt førstepræmien i den landsdækkende Mikroforskerkonkurrence 2020.

Skoleklasse fra Lyngby er landets bedste mikroforskere

Shelterplads udsat for hærværk

playFriske spor fra knallerter: Populære shelterpladser udsat for hærværk

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere