Shirin har skrevet 100 mails om byggesjusk - da hun taggede politikerne på Facebook reagerede de

Et facebook-opslag i en lokalgruppe fik torsdag aften flere kommunalpolitikere på Frederiksberg til at love handling.

Et nyt tag, der er utæt. Op mod 500 søm, der er slået pilskævt i det nye tags spær. Og udfræsede fuger, der bliver dækket med tynde zinkplader, inden der er fuget til igen.

Det er nogle af de ting, som Shirin Tholstrup har været vidne til i forbindelse med renoveringen af den kommunalt ejede ejendom på hjørnet af Bülowsvej og Fuglevangsvej på Frederiksberg.

quote Jeg har skrevet henved 100 mails, men jeg har ikke fået nogen seriøs reaktion eller betryggende tilbagemelding om, at der vil blive rettet op på alt det byggesjusk, der foregår

Shirin Tholstrup

Hun er formand for ejendommens beboerforening og har flere gange forsøgt at råbe op om det, hun betegner som byggesjusk.

- I to en halv til tre måneder har jeg kommunikeret – eller i hvert fald prøvet på det – med den ansvarshavende projektleder fra kommunen, det rådgivende ingeniørfirma og den ansvarshavende entreprenørfirma, fortæller hun til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Jeg har skrevet henved 100 mails, men jeg har ikke fået nogen seriøs reaktion eller betryggende tilbagemelding om, at der vil blive rettet op på alt det byggesjusk, der foregår.

Shirin Dorethy Rhodes Tholstrup
Foto: Privatfoto

Herunder kan du se to af de billeder, som Shirin Tholstrup har taget som dokumentation for det hun kalder byggesjusk. Artiklen fortsætter efter billederne.

Vandet trængte ifølge Shirin Tholstrup fire forskellige steder, da hun gik på loftet efter et skybrud blot en uges tid efter, det nylagte tag stod færdigt.
Vandet trængte ifølge Shirin Tholstrup fire forskellige steder, da hun gik på loftet efter et skybrud blot en uges tid efter, det nylagte tag stod færdigt.
Foto: Shirin Tholstrup
Siderne af kvistene, hvor fugerne er kradset ud, og man er begyndt at beklæde dem med zink uden at lukke de åbne fuger.
Siderne af kvistene, hvor fugerne er kradset ud, og man er begyndt at beklæde dem med zink uden at lukke de åbne fuger.
Foto: Shirin Tholstrup

Torsdag blev frustrationen over den manglende handling for meget for Shirin Tholstrup. Derfor gik hun til tasterne og skrev det, som hun selv kalder ”et seriøst nødråb”.

I et opslag på Facebook beskrev hun sin og naboernes situation og de udfordringer, som de har mødt de seneste tre måneder. Hun henvendte opslaget direkte til kommunalbestyrelsen på Frederiksberg, som hun også taggede i opslaget.

Det gav pote.

quote Det er naturligt, at vi lige får en redegørelse politisk, sådan vi kan få gjort noget her og nu. Det lyder helt og aldeles uacceptabelt

Simon Aggesen (K), borgmester på Frederiksberg

I kommentarsporet var der nemlig hurtigt flere af de taggede politikere, der reagerede og lovede handling.

Herunder kan du læse fire af de kommentarer, der blandt andet er skrevet:

- Det følger vi op på. Tak for lidt skræmmende insider og update, skriver David Munis Zepernick, der er boligordfører for Det Radikale Venstre i Frederiksberg Kommune.

- Øv hvor er jeg ked af at høre det. Det er ikke ok. Socialdemokratiets boligordfører Malte Mathies Løcke følger op og beder om en redegørelse, skriver socialdemokratiets Michael Vindfeldt.

- Det er godt, at du råber op, for det lyder helt uacceptabelt. Jeg har skrevet til forvaltningen og bedt om redegørelse og handling, skriver Balder Mørk Andersen, der er SF's rådmand på Frederiksberg.

Også borgmester Simon Aggesen kommer også til tasterne. 

- Kære Shirin. Som du ved er entreprenøren indkaldt til møde om sagen, men jeg har også bedt direktøren om at være helt inde over denne sag. Det er naturligt, at vi lige får en redegørelse politisk, sådan vi kan få gjort noget her og nu. Det lyder helt og aldeles uacceptabelt, skriver den konservative borgmester Simon Aggesen.

TV 2 Lorry har foreholdt Frederiksberg Kommune den kritik, som der rejses i Facebook-opslaget.

I et skriftligt svar udtaler kommunens by-, kultur- og miljødirektør, Ulrik Winge:

- Renoveringsarbejder som dette skal naturligvis gennemføres ordentligt. Frederiksberg Kommunes tilsyn har vist flere fejl og mangler fra entreprenørens side, og derfor har vi indkaldt entreprenøren til møde, hvor entreprenøren skal gøre rede for sagen. Dernæst følger vi arbejdet nøje og følger op på alle de rejste klagepunkter. Samtidig er vi i gang med at udarbejde en orientering til Bolig- og Ejendomsudvalget, så udvalgsmedlemmerne bliver orienteret grundigt om sagen.


Flere sager om misligholdt bygning

Renoveringen af hjørneejendommen mellem Bülowsvej og Fuglevangsvej på Frederiksberg begyndte i maj. Det skete, efter at kommunalbestyrelsen i marts havde bevilliget penge til en totalrenovering af ejendommen.

Pengene blev bevilget efter  gentagne opråb fra beboerne.

Sidste år fortalte beboerne til TV 2 Lorry, at de blandt andet mente, at kommunen gennem en længere årrække havde misligholdt bygningen og taget, og at det blandt andet havde ført til vandskader i flere lejligheder.

Men ejendommen på hjørnet af Bülowsvej og Fuglevangsvej er ikke et enkeltstående tilfælde.

I juni i år kunne TV 2 Lorry fortælle, at lejere i flere af Frederiksberg Kommunes ejendomme lever med utætte tage, mure, der revner, og tilbagevendende skimmelsvamp.

I den forbindelse anklagede eksperter og politikere kommunen for at svigte sit ansvar som udlejer ved ikke at passe ordentligt på de kommunale udlejningsejendomme.

TV 2 Lorry besøgte dengang fem af de kommunale ejendomme, der alle har alvorlige fejl og mangler. Derudover modtag vi billeddokumentation fra yderligere en række af kommunens i alt 15 beboelsesejendomme, der ligeledes har et stort behov for grundlæggende renovering.

Mistillid til politikerne

Til TV 2 Lorry fortæller Shirin Tholstrup fredag, at hun glæder sig over politikernes reaktion på det facebookopslag, hun skrev.

- Jeg henvendte mig direkte til politikerne på Facebook i et håb om, at vi kan blive hørt og der kan ske en genoprettelse af de skader, der er sket. For lige nu bliver ejendommen mere vandaliseret end renoveret.

- Pludselig får jeg direkte svar fra blandt andet borgmesteren og andre politikere. Det er faktisk noget, der ser ret lovende ud i forhold til nogle løfter, siger hun.

Selvom Shirin Tholstrup umiddelbart glædes over reaktionerne, så kan føler hun sig langt fra sikker på, at de holder vand.

- Der er blevet sjoflet så meget, at jeg frygter, det bare er en skinmanøvre og tomme løfter, siger hun.

Selv håber hun dog, at den tvivl er unødvendig.

- Men tiden vil vise, om de kan gøre min mistillid til skamme. Det håber jeg, men nu må vi se.

I faktaboksen nedenfor kan du læse hele Shirin Tholstrups facebookopslag.

Shirin Tholstrups facebookopslag.