Seks unge mænd kendt skyldige i sag om gaderøverier

Tirsdag er seks unge mænd, i alderen 18 til 21 år, blevet kendt skyldige i forskellig grad i en større sag om gaderøverier.

I Retten på Frederiksberg blev seks unge mænd tirsdag formiddag kendt skyldige i en omfattende sag om gaderøverier. Mændene var tiltalt for samlet 16 gaderøverier og to forsøg på at tvinge et offer til at begå et røveri mod et supermarked.

quote Det er selvfølgelig ikke noget, vi kan leve med.

Mikael Wern, Politiinspektør

Overfaldene fandt sted ved Forum på Frederiksberg, på Dronningensgade i Indre København og på Viktoriagade på Vesterbro.

Antallet af gaderøverier stiger

Antallet af folk der bliver overfaldet på åben gade i København har i længere tid været faldende. Men tilbagegangen er nu stoppet. Københavns Politi fik i 2015 449 anmeldelser om gaderøveri, men tallet i 2016 lå på 592. Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

Københavns Politi har også reageret på stigningen i gaderøverier. Derfor oprettede de i januar 2017 en særlig gruppe, hvis fokus er er at stoppe gaderøverierne.

- Det er selvfølgelig ikke noget, vi kan leve med. Det er noget af det, vi kalder personfarlig kriminalitet, så det er noget, vi sætter stærkt ind over for, siger Mikael Wern, politiinspektør i Københavns Politi, til Ritzau.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

5-årig pige dræbt

Sygeplejerske troede ikke på, at femårig pige kunne reddes - forsøgte alligevel

5-årig dræbt

Lattergas får vigtig rolle i retssag om trafikdrab på femårig pige

Brand på bakken korsbæk

Brand på Bakken: Populær Matador-attraktion ramt

Vanvidsmotorcyklister

playVanvidsbilister kører 130 kilometer i timen tæt på børnefamilier i byen

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere