Seks unge mænd kendt skyldige i sag om gaderøverier

Tirsdag er seks unge mænd, i alderen 18 til 21 år, blevet kendt skyldige i forskellig grad i en større sag om gaderøverier.

Foto: TV2/Lorry

I Retten på Frederiksberg blev seks unge mænd tirsdag formiddag kendt skyldige i en omfattende sag om gaderøverier. Mændene var tiltalt for samlet 16 gaderøverier og to forsøg på at tvinge et offer til at begå et røveri mod et supermarked.

Det er selvfølgelig ikke noget, vi kan leve med.

Mikael Wern, Politiinspektør

Overfaldene fandt sted ved Forum på Frederiksberg, på Dronningensgade i Indre København og på Viktoriagade på Vesterbro.

Antallet af gaderøverier stiger

Antallet af folk der bliver overfaldet på åben gade i København har i længere tid været faldende. Men tilbagegangen er nu stoppet. Københavns Politi fik i 2015 449 anmeldelser om gaderøveri, men tallet i 2016 lå på 592. Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

Læs også Unge røver og truer andre unge på gaden

Københavns Politi har også reageret på stigningen i gaderøverier. Derfor oprettede de i januar 2017 en særlig gruppe, hvis fokus er er at stoppe gaderøverierne.

- Det er selvfølgelig ikke noget, vi kan leve med. Det er noget af det, vi kalder personfarlig kriminalitet, så det er noget, vi sætter stærkt ind over for, siger Mikael Wern, politiinspektør i Københavns Politi, til Ritzau.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik