Seks anbefalinger til forrygende Frederiksberg

Frederiksberg byder på fransk stemning, historiske- og kunstneriske oplevelser. Her får du seks anbefalinger til bydelen.

TV 2 Lorry er i fuld gang med vores sommerudsendelser, hvor vi besøger alle 34 spændende kommuner i Lorryland.

Vi anbefaler nogle steder, som du måske ikke nødvendigvis kendte i forvejen. Borgmestrene kommer med tre anbefalinger til oplevelser i netop deres kommune, og så fortæller de lokale om, hvad der rører sig i kommunerne.

Der er masser af kultur og historie at opleve på Frederiksberg, som vi besøgte i det ottende sommerprogram.

Storm P. Musset

På Storm P. Museet kan du opleve kunstnerens humoristiske univers, hans liv og tiden, han levede i. Der er både lyd, fotografier, film og avisklip – lige fra de ekspressionistiske akvareller, oliemalerier og de kendte bladtegninger, filosofiske fluer og tegnede figurer.

Museet blev etableret i bygningen i 1977 og rummer en del af Robert Storm Petersen efterladte bo

Bådudlejning i Frederiksberg Have

I Frederiksberg Have kan man få en 20-minutters sejltur i en robåd. Turen går under alle broer, hvor man blandt andet kan se Frederiksberg Slot samt opleve havens rige dyreliv, hvor fiskehejrer, gæs og ænder holder til.

Tag en tur med lystbådene i Frederiksberg Have

Værnedamsvej

Værnedamsvej er en gade på kommunegrænsen mellem København og Frederiksberg. Værnedamsvej, der strækker sig over 190 meter, er en lille, travl indkøbsgade, som særligt er kendt for sin franske stemning. Værnedamsvej oser af charme, og den afslappet stemning indbyder til, at alt fra børnefamilier til unge lokale der nyder en weekendmorgen i gadens franske atmosfære.

Parisisk stemning på Frederiksberg

Cisternerne 

Under den grønne plæne i Søndermarken gemmer sig en stor, underjordisk verden. Indhyllet i mørke, kulde og fugt tager vi dig med ned i et univers, der minder om både glemte katedraler og dystre katakomber. Oprindeligt var Cisternerne et vandreservoir, der blev anvendt til at forsyne borgerne i hovestaden. I dag danner Cisternerne rammer om kunstudstillinger.

Videoen er fra TV 2 Lorrys tidligere besøg i Cisternerne.

Promenaden

Promenaden er en café fra 1932, som ligger midt på Frederiksberg Allé. Menukortet byder både på danske og franske klassikere. I 2018 gennemgik Promenaden en større renovation, hvor essensen af den klassiskhed, som kendetegner Promenaden blev genopfundet med en kærlighed til Frederiksberg og en hyldest til livet på Frederiksberg Allé.

Historisk café på Frederiksberg

Bakkehuset og Orangeriet

Bakkehuset er historisk hus og samlingssted med et lille museum, begivenheder, en have og et orangeri. Det ottekantede orangeri byder i sommerhalvåret på smukke blomster og kulinariske oplevelser som blandt andet smørrebrødsanretninger inspireret af historien og fortolket ud fra moderne smagsløg. 

På Bakkehuset og i Orangeriet kan du få dig en kunstnerisk og kulinarisk oplevelse 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Lav mad over åben ild

dining week

Populær madfestival frygtede storm efter udskydelse

Henrik Nordbrandt

playDigteren Henrik Nordbrandt led af anoreksi: Det var et ubevidst ønske om at begå selvmord

20130516-162059-L-1920x1280we

Nu kan du få gratis adgang til oplysninger om dig selv i Rigsarkivet: Sådan gør du

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere