Se videoen: Københavns Zoo har fået nye løveunger

For knap to uger siden fødte København Zoos rutinerede løvemor fem små løveunger. Desværre var havens dyrlæge i dag nødt til at aflive en af ungerne.

01:00

Zoologisk Have i København har fået fem løveunger.

Selvom Zoologisk Have København i disse uger holder lukket på grund af covid-19, så går livet på godt og ondt videre i haven. Den 18. marts fødte havens rutinerede løvemor fem løveunger.

Ungerne har lige fået øjne, og de er simpelthen så søde.

Carsten Grøndahl, Dyrlæge, Zoologisk Have København

Mandag fik ungerne deres første store dyrlægetjek. Og selvom det så ganske fint ud, var dyrlæge Carsten Grøndahl nødt til at aflive en enkelt unge.

 - Den havde noget betændelse ved øjnene. Nogle gange ser moren det, og så spiser hun den. I det her tilfælde var vi bare hurtigere, fortæller Carsten Grøndahl til TV 2 Lorry.

Læs også Fødselsboom: Zoologisk Have vrimler med dyreunger

Fire sunde løveunger

Selvom Carsten Grøndahl var nødt til at aflive den ene løveunge, så er der fire sunde løveunger tilbage. To hanner og to hunner. 

- Ungerne har lige fået øjne, og de er simpelthen så søde, fortæller Carsten Grøndahl. 

Lige nu er ungerne isoleret med deres mor. Når de bliver store nok til at bevæge sig, bliver de en del af flokken.

Det betyder, at havens gæster kan se de nye løveunger, når de er knap halvanden måned gammel.

Læs også Ville give folk fred for corona, men nu lukker Zoo for første gang i nyere tid

Ingen corona-frygt

Selvom Zoologisk Have København og resten af Danmark er lukket ned på grund af covid-19, så har de små løveunger intet at frygte.

- Vi ved, at corona kan smitte til fritter, aber og flagermus. Men ikke til de store katte, fortæller Carsten Grøndahl. 

Løveungerne mærker lige nu ikke til, at Zoologisk Have er lukket ned. Skulle karantænen dog blive forlænget yderligere, kan det få betydning, når løveungerne er klar til at komme ud i anlægget. 

- Hvis vi stadig skal være lukket, når de kommer ud i anlægget, så mærker de til det. Så er der nemlig mere stille end normalt, siger Carsten Grøndahl. 

Det er selvfølgelig ikke sjovt at skulle aflive en rask løve, men vores vurdering er, at det er bedre, end at de ikke kan leve i flok, som er en del af deres natur.

Carsten Grøndahl, Dyrlæge, Zoologisk Have København

Skal bortadopteres

Når løveungerne bliver omkring halvandet år gamle, sendes de til nye hjem. 

- Når de når den alder, så kan de ikke være i flokken mere. Man risikerer nemlig, at hunnerne bliver parret af deres far, og at hannerne kommer op at slås med ham, fortæller Carsten Grøndahl, der dog ikke er nervøs for løveungernes fremtid. 

Danmark er nemlig et af de få lande i Europa, der yngler med løver. Skulle det ske, at Zoologisk Have København ikke kan finde et nyt hjem til ungerne, er de nødt til at aflive dem. 

- Det er selvfølgelig ikke sjovt at skulle aflive en rask løve, men vores vurdering er, at det er bedre, end at de ikke kan leve i flok, som er en del af deres natur, forklarer Carsten Grøndahl. 

Læs også Kulturminister støtter zoologiske haver med hjælpepakke

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?