Se billederne: Københavns Zoo har fået en ny beboer

Flodhesteflokken i Zoologisk Have i København har fået et nyt, lille familiemedlem, som besøgende allerede nu kan opleve.

Der er en ekstra lille og nuttet overraskelse til de gæster, som i de her dage ligger vejen forbi Zoologisk Have København og havens flodhestebassin.

I fredag blev havens flodhesteflok nemlig beriget med et lille, nyt medlem. Det bekræfter København Zoo overfor TV 2 Lorry.

- Den blev født fredag eftermiddag ved 14.00-tiden, siger Jacob Munkholm Hoeck, der er Presse- og kommunikationschef i Zoologisk Have København.

- Jeg tror ovenikøbet, at det var nogle gæster og en dyrepasser, der var så heldige at se den, som de allerførste. Det foregik i det bassin, som er i ude-anlægget.

Ny flodhest i Zoo
Foto: Frank Rønsholt


Ikke en sjældenhed

Københavns Zoo har udover den nyfødte unge to hunner, en han og to store unger på tre år.

Ifølge Jacob Munkholm Hoeck yngler flodheste godt både i fangenskab og i naturen, og det er heller ikke en sjældenhed, at zoo’s flodheste får unger.

Og selvom dyrepassere og -læger var forberedte på den forstående familieforøgelse, så vidste de ikke, hvornår den ville finde sted.

- Både dyrepassere og dyrlæger havde på fornemmelsen, at der var en fødsel på vej, men de vidste ikke, hvornår den ville komme.

- Moderen havde været lidt mere aggressiv i sit adfærd, hvilket er kendetegnet fjorten dage op til en fødsel. Det havde de registreret, siger Jacob Munkholm Hoeck.

Flodhest
Foto: Frank Rønsholt

En rutineret mor

Jacob Munkholm Hoeck fortæller, at moren til den nye unge er en særdeles rutineret en af slagsen. Alligevel står hun den kommende tid overfor en større opgave ved at passe på den lille ny.

- Det sjove er, at selvom flodheste lever det meste af deres tid i vandet, så kan de ikke svømme, når de er nyfødte.

- Hendes rolle er derfor at sørge for at holde øje med ungen og sikre, at den er inde på lavt vand, så den ikke drukner. Den må gerne tage et par ture ned mod bunden, men der sørger hun for at være i nærheden og holde den oven vande, siger Jacob Munkholm Hoeck.

Havens dyrepassere- og læger ved endnu ikke, hvilket køn den nyfødte flodhesteunge er.

- Man skal have vendt bunden i vejret på den for at kunne se kønnet. Dyrlæger og dyrepassere skal på et tidspunkt lige have fat i den for at give den i chip i nakken. Så vil man tjekke det samtidig, men det står ikke øverst på to do-listen at finde ud af, siger Jacob Munkholm Hoeck.

Flodheste-facts

Flodhest
Foto: Frank Rønsholt
Flodhest
Foto: Frank Rønsholt
Flodhest
Foto: Frank Rønsholt
Flodhest
Foto: Frank Rønsholt