Sådan påvirker PostNord Danmark Rundt trafikken

PostNord Danmark Rundt bliver i morgen trådt i gang på Frederiksberg. Det betyder, at enkelte veje vil være spærret.

00:39

Video: PostNord Danmark Rundt

Tirsdag den 12. september trædes dette års PostNord Danmark Rundt i gang.

Men hvor løbet normalt afsluttes med en etape til Frederiksberg, starter løbet i år på Frederiksberg og slutter i Aarhus, som i år er Europæisk kulturhovedstad. Første etape går fra Frederiksberg til Kalundborg.

Løbets neutrale start er på Frederiksberg Rådhusplads, hvor hele feltet med alle hold og ryttere præsenteres på scenen. Der vil være underholdning foran rådhuset fra klokken 10.45, indskrivning af rytterne fra klokken 11.15 og den såkaldte masterstart klokken 12.50, hvor rytterne sendes afsted.

Løbets start på Frederiksberg Rådhusplads betyder, at Allégade vil være afspærret mellem Gammel Kongevej og Frederiksberg Runddel fra klokken 10.00 til cirka klokken 14.00. Der vil blive åbnet op igen, så snart feltet er sendt afsted, og der er ryddet op. Det oplyser Frederiksberg Kommune.

Læs også Ironman-sejr giver jernkvinde boost inden VM

Spærret med levende hegn

Feltet i PostNord Danmark Rundt vil køre ad Smallegade - Peter Bangs Vej og videre gennem København ad Roskildevej. Løbet bliver givet frit i Fabriksparken i Glostrup, hvorefter rytterne bevæger sig mod Store Valby, gennem Roskilde og videre mod målstregen i Kalundborg.

Mens der på Frederiksberg vil være afspærringer på Allégade, så vil der til Glostrup og på langt størstedelen af PostNord Danmark Rundt ruten være spærret med såkaldte "levende hegn". Altså betjente på motorcykler og patruljebiler, officials på motorcykler og frivillige fra Hjemmeværnet, der guider med flag. Det oplyser PostNord Danmark Rundt til TV 2 Lorry.

- På ruten vil det dreje sig om minutter, snarere end timer, siger Mediechef i PostNord Danmark Rundt, Christoffer Lehmann.

Du kan se hele rutekortet af første etape her.

Se ruten fra Frederiksberg til den aktive start i Glostrup her:

  Foto: Grafik: Mia cassens

Læs også Michael fra Roskilde sætter vild cykel-verdensrekord

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik