Sådan påvirker Royal Run trafikken i København og på Frederiksberg

Søndag løber Royal Run gennem gaderne, og det betyder, at trafikken bliver påvirket fra morgen til aften.

40.000 løbere i København og på Frederiksberg har kridtet løbeskoene. Royal Run løber nemlig af stablen søndag.

Det store løb påvirker selvfølgelig trafikken, og er du ikke en af dem snører løbeskoene og stiller til start, skal du måske overveje, hvordan du søndag kommer rundt i byen. 

Flere ruter vil nemlig være afspærret, lyder det fra Spartas administrerende direktør Dorte Vibjerg.

- Vi håber meget på alles forståelse for, at vi bliver nødt til at spærre veje af for at skabe så sikkert et event som overhovedet muligt, også så vi kan give vores deltagere den bedste oplevelse.

Drop bilen

Arrangørerne bag opfordrer deltagere, besøgende og dem der bor i København og på Frederiksberg til, at man søndag undlader at tage bilen gennem byen.

På grund af vejlukningerne vil det nemlig være ekstra vanskeligt at finde parkering i Købehavn og på Frederiksberg. 

Der vil desuden være parkeringsforbud flere steder i byen på løbsdagen, herunder på Frederiksberg Allé og følgende gader i start- og mål-området: Amaliegade, Toldbodgade, Annæ Plads, Holbergsgade, Bredgade og Fredericiagade indtil Bredgade.

På kortet herunder kan du se, hvornår de forskellige dele af ruten lukkes for trafik, samt hvor og hvornår det er muligt at krydse ruten.

Royal Run 2021.
Royal Run 2021.
Foto: Danmarks Idrætsforbund

Aflyst sidste år

Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i forbindelse med Kronprins Frederiks 50-års fødselsdag, og det blev en stor succes.

I 2019 var løbet igen arrangeret, mens der sidste år blev holdt en ufrivillig pause på grund af coronapandemien, der som bekendt gjorde, at alle større events blev aflyst.

Søndag er løbeskoene dog igen snøret. På landsplan er knap 80.000 løbere tilmeldt Royal Run - og TV 2 Lorrys område står for cirka halvdelen af de tilmelde.

Om Royal Run