Radikal viceborgmester skifter overraskende til Konservative

Morten Jung blev vraget som spidskandidat for Radikale sidste år. Nu er han blevet konservativ. Hans tidligere partifæller er noget overraskede.

Aftenens opstillingsmøde hos Det Konservative Folkeparti på Frederiksberg rummede flere overraskelser.

Til november opstiller partiet ikke blot hjerneforsker og radiovært Peter Lund Madsen, men også Morten Jung, der siden sidste valg har været viceborgmester i kommunen – og som indtil mandag repræsenterede Radikale Venstre. Han er opstillet som nummer 12 på listen.

Det vækker undren i hans nu tidligere bagland.

- Jeg synes, det er meget overraskende, at man på den måde kan have én politisk holdning den ene dag og en anden den næste dag. Det er svært at forstå, men jeg respekterer, at han har truffet et valg. Det er jo hans valg. Jeg kan forstå, at det er vigtigere at blive valgt end hvem, man bliver valgt sammen med, siger spidskandidat for Radikale Venstre, Lone Loklindt, til TV 2 Lorry.

Vraget sidste år

Ved opstillingsmødet hos Radikale Venstre sidste år i oktober blev Lone Loklindt valgt efter et kampvalg mod netop Morten Jung, der har repræsenteret partiet gennem ti år i kommunalbestyrelsen.

Partiskiftet forbavser hende, der selv har siddet i kommunalbestyrelsen med ham i forrige periode.

- Jeg undrer mig over, at man gennem ti år kan være radikal og føre radikal politik og at man så ved et opstillingsmøde, hvor man ikke bliver spidskandidat slet ikke vil stille op – selv om der var masser af opbakning til det – for så senere at melde sig ud af partiet i dag og stille op for Konservative, siger Lone Loklindt.

Hun mener, at Morten Jung ”sagtens kunne være valgt” som nummer tre på opstillingslisten.

quote Jeg synes egentlig, jeg har gjort en brav indsats. Jeg synes ikke indsatsen stod mål med hvad man kunne have forventet af opbakning 

Morten Jung, viceborgmester, Frederiksberg, nyslået kandidat for Konservative

Forstår godt, hvis man undres

Hovedpersonen selv konstaterer, at når det ikke faldt i hak med Radikale Venstre, så var det meget let at takke ja til tilbuddet fra Det Konservative Folkeparti.

- Jeg holder svært meget af lokalpolitik, og synes egentlig, jeg har gjort en brav indsats. Jeg synes ikke indsatsen stod mål med hvad man kunne have forventet af opbakning fra vælgerforeningen, siger Morten Jung til TV 2 Lorry med henvisning til det radikale opstillingsmøde i efteråret.

Kan du forstå, hvis man synes, det ser en smule mærkeligt ud, at du for ganske nylig blev vraget som radikal spidskandidat og nu pludselig finder ud, at du i virkeligheden er konservativ?

- Ja, det kan jeg da godt forstå. Sådan er det jo altid, når folk skifter parti. Men det korte af det lange er, at jeg gerne vil fortsætte med at gøre en god indsats for Frederiksberg.

Her er K-listen 

Har du i virkeligheden været konservativ i flere år?

- Det vil jeg overlade til andre at vurdere. Det vil jeg ikke kommentere på.

Men nu hvor du har meldt dig ind i Det Konservative Folkeparti, skyldes det vel også, at du nu går ind for en stram udlændingepolitik og en hård retspolitik?

- Det, jeg har købt ind på er Frederiksbergs socialkonservatisme, som jeg har erfaring med.

Men du må vel om ikke andet stiltiende acceptere resten af partiets politik?

- Tjo, men da jeg var radikal, var der også politik, jeg ikke var enig i, siger Morten Jung.

K-formand: Folk forlader også os

Formanden for Det Konservative Folkeparti på Frederiksberg Claus Wagenblast-Franck glæder sig over den nye kandidat – også selv om han indtil tidligere i dag var radikal.

- Der er også folk, der har forladt os lokalt i denne periode. Folk kan have mange grunde, men hvis man gerne vil engagere sig og brænder for det politiske som Morten Jung gør det, er han velkommen hos os, siger han.

quote Vi radikale er jo ikke kendt for at stille os i vejen for kærlighed mellem mænd, så vi ønsker da Jørgen Glenthøj og Morten Jung tillykke med den nye politiske romance

Jens-Christian Navarro Poulsen, formand for Radikale på Frederiksberg

Helt samme positive toner finder man ikke hos Radikale Venstre.

- Vi går til valg i tiltro til at vi har sat det stærkeste hold. Jeg vil dog ikke udelukke, belært af erfaringen, at vi lige holder en ekstra armslængde til de konservatives lokketoner. Men vi radikale er jo ikke kendt for at stille os i vejen for kærlighed mellem mænd, så vi ønsker da Jørgen Glenthøj og Morten Jung tillykke med den nye politiske romance, siger Jens-Christian Navarro Poulsen i en pressemeddelelse.

Den radikale formand konstaterer også, at ”pleje af baglandet aldrig har været Morten Jungs stærke side”, men siger dog:

- Morten har ført radikal politik i 10 år og loyalt kæmpet for at sætte radikale fingeraftryk på byens kultur- og fritidsliv. Derfor er det selvfølgelig med en vis undren, at jeg modtog hans udmeldelse samme dag som det konservative opstillingsmøde, og nu vælger nu at kæmpe for konservativ politik, siger han.

Kommunalvalget finder sted til november. 

Kort nyt