Politisk ønske: Advokatfirma skal blacklistes efter svindelsag

Hvis advokatfirmaet Bech-Bruun bliver dømt skyldige i sagen om svindel med udbytteskat, så skal Frederiksberg Kommune omgående stoppe alt sit samarbejde med dem, lyder et politisk ønske.

Hvis staten får medhold i, at advokatfirmaet Bech-Bruun kan holdes erstatningsansvarlig for fusk med refusion af udbytteskat, skal Frederiksberg Kommune droppe ethvert samarbejde med dem.

Sådan lyder et forslag fra Radikale Venstre på Frederiksberg på baggrund af anklagerne mod Bech-Bruun om rådgivning af en tysk bank, der i fjor blev dømt for bedrageri mod den danske stat i den såkaldte udbyttesag.

 - Jeg mener ikke, at Frederiksberg, eller for den sags skyld enhver anden kommune, skal have leverandører, der er dømt for hvidvask og skattelyrelateret kriminalitet, siger David Munis Zepernick (R), der er medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg.

 

Ud på røv og albuer

I efteråret sløjfede Frederiksberg Kommune sit samarbejde med Danske Bank på baggrund af hvidvask-sagen, og nu er turen altså kommet til at stoppe samarbejdet med Bech-Bruun, lyder forslaget.

- Falder der dom i sagen, jamen så ryger Bech-Bruun over i samme kasse som Danske Bank, eller sagt på almindelig dansk - så ryger de ud på røv og albuer, siger David Munis Zepernick.

Siden 2018 har Frederiksberg Kommune været en del af et charter hos Oxfam IBIS sammen med blandt andet København, Roskilde, Gladsaxe og Albertslund Kommune, der forpligter dem til at være 'Skattelyfri Kommune'.

Får ros for at udvise handlekraft

Hos Oxfam IBIS roser generalsekretær Kristian Weise forslaget:

- Det er forbilledligt, at Frederiksberg Kommune tager initiativ til at droppe samarbejdspartnere med rod i skattemoralen. Det er hensigten med underskriften for det skattelyfri charter, at kommunerne i højere grad skal medvirke i kampen mod skattely og skattefusk, og det sker netop ved konsekvent at sige nej til uetisk skatte-adfærd, siger han.

På baggrund af, at Frederiksberg Kommune allerede har droppet Danske Bank som samarbejdspartner regner David Munis Zepernick (R) også med, at en enig kommunalbestyrelse bakker op om forslaget mod Bech Bruun.

- Jeg mener ikke, det her er partipolitik. Jeg mener, det her handler om ret og rimelighed, og det handler om skattefinansieret velfærd. Og om, hvad vi kan tillade, og hvad vi ikke kan tillade i kommunen.

Forslaget forventes drøftet og sandsynligt vedtaget på møde i kommunalbestyrelsen næste mandag den 22. juni.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

MEtroen kører ikke mandag morgen

playFærdig med at "køre på røven" - ubetalte kontrolafgifter bliver trukket over lønnen

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere