Politisk kommentator: "Frederiksberg kan blive rødt"

Radikale Venstre på Frederiksberg har valgt deres spidskandidat frem mod kommunalvalget 2021. Det kan for første gang i over 100 år trække borgmesterposten i en rød retning, spår politisk kommentator.

På mandag er der blot et år til kommunalvalget 2021.

Og er du blandt de mange, der skal sætte din stemme i Frederiksberg Kommune, så har du mulighed for at sætte kryds ud for Lone Loklindt.

Lone Loklindt er spidskandidat for Radikale Venstre på Frederiksberg frem mod kommunalvalget 2021
Lone Loklindt er spidskandidat for Radikale Venstre på Frederiksberg frem mod kommunalvalget 2021
Foto: TV 2 Lorry

Lørdag blev hun nemlig valgt som spidskandidat for Radikale Venstre på Frederiksberg. "Et stensikkert valg", hvis man spørger Politikens politiske kommentator Kristian Madsen. 

quote Vi har før set, at lange knive flyver gennem lokalet på valgnatten. Og så er der pludselig en anden, der bliver kronet. Så hvem ved, måske er muligheden der.

Kristian Madsen, Politisk kommentator, Politiken

En rød retning

Om hun kan tage borgmesterposten fra den nuværende konservative borgmester Simon Aggesen er dog mindre sikkert, mener Kristian Madsen. 

- Lone Loklindt og Radikale Venstre har talt om, at der skal et systemskifte til på Frederiksberg Rådhus. Umiddelbart ligger borgmesterposten dog bedst til socialdemokraten Michael Vindfeldt, siger han i dag til TV 2 Lorry.

quote Frederiksberg bliver jo mere og mere rød, efterhånden som hovedstaden ændrer sig. Skal det være, så skal det være nu.

Kristian Madsen, Politisk kommentator, Politiken

Alligevel holder han døren åben for en borgmesterpost til De Radikale.

- Vi har før set, at lange knive flyver gennem lokalet på valgnatten. Og så er der pludselig en anden, der bliver kronet. Så hvem ved, måske er muligheden der, siger Kristian Madsen. 

Aggesen og Konservative straffes efter boligsag

En anden ting, der ifølge Kristian Madsen er helt sikkert ved kommunalvalget, er, at der vil blive talt om Simon Aggesens spektakulære bolighandel. En bolighandel hvor den 33-årige borgmester tjente et tocifret millionbeløb

- Den her sag kommer til at fylde rigtig meget. De Konservative på Frederiksberg har ry for at være ordentlige. Og det udfordrer Aggesens boligssag ganske meget, siger Kristian Madsen.

Simon Aggesen 
Simon Aggesen 
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Er der et magtskifte på vej? 

- Det kan der være. Ved sidste kommunalvalg var det få stemmer, der skilte rød og blå. Frederiksberg bliver jo mere og mere rød, efterhånden som hovedstaden ændrer sig. Skal det være, så skal det være nu, fortæller Kristian Madsen og fortsætter:

- Men på den anden side: Hvor mange gange har vi ikke hørt folk sige, at nu er det sidste chance for Konservative på Frederiksberg, og så kommer de alligevel igen. 

Det konservative Frederiksberg

Konservative har siddet på magten på Frederiksberg siden 1909. Men 2021 kan altså være året, hvor det slutter.

Selvom de fortsat er vælgernes foretrukne parti på Frederiksberg, så vakler det borgerlige flertal bag partiet.

Ved kommunalvalget i 2017 var balancen tæt på at skifte. Blå blok hentede 49,7 procent af stemmerne – rød blok tog 49,5 procent. 

Marginalerne kan altså komme til at afgøre valget på Frederiksberg til november 2021.

Og her står Socialdemokratiet og især Radikale med Lone Loklindt i spidsen klar til at tage imod potentielle vælgere, der skulle vende Konservative og Simon Aggesen ryggen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lars Løkke Rasmussen

Man skal passe på med at undervurdere Lars Løkke Rasmussen, lyder det fra de konservative

Simon Aggesen

Borgmester med ”upassende” aprilsnar om corona – nu beklager han

Hvidovre Hospital, Fødsel

Sundhedsordfører: Rettigheder til fødende er ikke nok

20180726-151308-7-1920x1277we

Bekymrede forældre i Greve: Vores børn kan se porno i skoletiden

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere