Politiet sigter familiefar for hacking af KMD's it-system

En borger fandt hul i sikkerheden hos KMD's it-system. Politiet har nu sigtet ham efter hacking-paragraf.

I forbindelse med sin barsel fandt Esben Warming en sikkerhedsbrist i et it-system fra konkurrenten KMD, og det koster nu en politianmeldelse fra KMD. Foto: Privat/TV 2

Politiet har sigtet familiefaren Esben Warming, som gjorde KMD opmærksom på, at en fejl i KMD's it-system kunne afsløre cpr-numre, som i værste kunne fald misbruges.

Det oplyser hans advokat, Morten Bjerregaard.

KMD anmeldte Esben Warming for hacking af Frederiksberg Kommunes digitale pladshenvisning 9. juni. Politiet har nu valgt at sigte ham efter den milde hacking-paragraf. 

- Som advokat for den sigtede synes jeg, det er ærgerligt, at politiet vælger at sigte borgeren, blot fordi der kommer en politianmeldelse fra et større foretagende som KMD, siger advokat Morten Bjerregaard.

- Sigtelsen er grundløs.

Læs også Frederiksbergs pladshenvisning hacket: Fik adgang til CPR-numre

Opdagede tilfældigt fejlen

Esben Warming opdagede tilfældigt fejlen 17. maj, da han skulle finde en institutionsplads til sin søn. På it-løsningen er der et felt, hvor man ved hjælp af cpr-nummer kan slå sin samlever op.

Familiefaren har tidligere fortalt til TV 2, at han skrev sin kærestes cpr-nummer, hvorefter it-systemet kom op med hendes navn. 

Esben Warming arbejder som it-konsulent, og derfor ringede alarmklokkerne hos ham. Han prøvede med flere cpr-numre og opdagede, at der ikke var en begrænsning på antallet af søgninger.

- Han har dermed gjort os alle en tjeneste ved, at undersøge fejlen lidt nærmere. Dermed har han ikke foretaget noget uberettiget, og derfor er der ikke juridisk føde til en sigtelse, siger Morten Bjerregaard. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik