Politiet sigter familiefar for hacking af KMD's it-system

En borger fandt hul i sikkerheden hos KMD's it-system. Politiet har nu sigtet ham efter hacking-paragraf.

Politiet har sigtet familiefaren Esben Warming, som gjorde KMD opmærksom på, at en fejl i KMD's it-system kunne afsløre cpr-numre, som i værste kunne fald misbruges.

Det oplyser hans advokat, Morten Bjerregaard.

KMD anmeldte Esben Warming for hacking af Frederiksberg Kommunes digitale pladshenvisning 9. juni. Politiet har nu valgt at sigte ham efter den milde hacking-paragraf. 

- Som advokat for den sigtede synes jeg, det er ærgerligt, at politiet vælger at sigte borgeren, blot fordi der kommer en politianmeldelse fra et større foretagende som KMD, siger advokat Morten Bjerregaard.

- Sigtelsen er grundløs.

Opdagede tilfældigt fejlen

Esben Warming opdagede tilfældigt fejlen 17. maj, da han skulle finde en institutionsplads til sin søn. På it-løsningen er der et felt, hvor man ved hjælp af cpr-nummer kan slå sin samlever op.

Familiefaren har tidligere fortalt til TV 2, at han skrev sin kærestes cpr-nummer, hvorefter it-systemet kom op med hendes navn. 

Esben Warming arbejder som it-konsulent, og derfor ringede alarmklokkerne hos ham. Han prøvede med flere cpr-numre og opdagede, at der ikke var en begrænsning på antallet af søgninger.

- Han har dermed gjort os alle en tjeneste ved, at undersøge fejlen lidt nærmere. Dermed har han ikke foretaget noget uberettiget, og derfor er der ikke juridisk føde til en sigtelse, siger Morten Bjerregaard. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Men In Black, København den 27 februar 2021 demonstration mod nedlukning

Politi anholder otte til demonstration mod coronarestriktioner

20_percent

playÉn person anholdt ved demonstration i København

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere