Pensioneret læge dømt for sjusk

71-årig gigtlæge skal betale 50.000 i bøde. Anklagemyndigheden krævede 60 dages betinget fængsel, fordi lægen havde behandlet sine patienter skødesløst.

Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix

Retten på Frederiksberg har idømt en pensioneret 71-årig læge for gennem mange år at have udsat sine patienter for sjusk og forsømmelse.

I alt er 14 patienter ifølge Ritzau blevet svigtet af lægen i årene 2001 til 2014. Blandt andet har han sløset med journalskrivningen, ligesom han har givet dem overdrevne blokadebehandlinger.

Samtidig har lægen flere gange givet langvarige og overdrevne behandlinger til patienterne, der blev behandlet på hans klinik på Frederiksberg, selv om der ikke var grundlag for at påbegynde behandlingerne.

Den københavnske læge blev frifundet for endnu et forhold - han var nemlig også tiltalt for at have fortsat sit arbejde som læge, selv om han havde fået taget sin autorisation af Sundhedsstyrelsen.

Ifølge anklageskriftet skulle den 71-årige alligevel have haft mere end 400 konsultationer på sin klinik i de tre efterfølgende måneder, og det fik anklagemyndigheden til at kræve 60 dages betinget fængsel.

Retten på Frederiksberg konkluderede dog, at lægen ikke havde forbrudt sig mod Sundhedsstyrelsens beslutning, og det endte altså med en bøde på 50.000 kroner. 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik