Panda stak af fra anlægget i Zoo - skudt med bedøvende pil

Den ene af Zoos to pandaer flygtede i dag fra sit anlæg - men er heldigvis tilbage.

Der gemmer sig åbenbart lidt af en udbryderkonge i den ene af Zoos to pandabjørne. For mandag lykkedes det den at stikke af fra sit anlæg.

Den blev dog ifølge en pressemeddelelse fra Københavns Zoologiske Have opdaget af vagtmesteren i haven. Havens beredskab fik pandaen trængt op i et hjørne og bedøvet den med en bedøvende pil. Pandaen er nu på plads i sit anlæg igen, står der i pressemeddelelsen. 

Bengt Holst, videnskabelig direktør i haven, oplyser til TV 2 Lorry, at pandaen slap ud ved at kravle op ad en metalpæl og klemme sig ud under en eltråd.

De to pandaer ankom fra Kina under enorm bevågnhed til Zoo i april sidste år, og fra starten var der satset stort på havens nye trækplaster. Således var det Bjarke Ingels, der som verdenskendt arkitekt stod for udformningen af det anlæg, de to sjældne bjørne skulle bo i.

Kina har tradition for at udlåne pandaer til lande som en gestus - det kaldes pandadiplomati.

Ikke en flugt - men nysgerrighed

Overfor TV 2 Lorry understreger Bengt Holst, at han ikke ser pandaens udbrud som en flugt.

- Dyr vil jo undersøge alt muligt. Og hannen her (Xing Er, red.) har undersøgt sit anlæg og sine barrierer, og så har han tænkt - dér kan jeg komme videre, forklarer Bengt Holst.

Den sort-hvide bjørn var kun kommet 30 meter væk fra sit anlæg, da den blev spottet af en vagt, som straks tilkaldte havens beredskab.

- De bedøvede ham. Og lagde ham op på et tæppe. Så er han blevet placeret i selve stalden, hvor vi har givet ham et opvågningsmiddel, og nu ligger han og er ved at vågne igen, forklarer Zoo-direktøren, der tilføjer, at bjørnen har det godt.

Anlæg skal sikres

Imens er arbejdet med at ændre panda-anlægget straks gået i gang.

- Vi skal have kigget på overvågningsvideoen - og så skal vi lave nogle forandringer. Hannen lukkes ikke ud igen, før de er gennemført, siger Bengt Holst.

Hunpandaens anlæg giver ikke samme mulighed for at stikke af, siger Bengt Holst.

Hanpandaen blev fundet i nærheden af de brune bjørnes anlæg, og den ville kunne komme i i fare, hvis den bevægede sig ind til andre dyr.

- Men nu er de jo sky, så det gør de ikke bare. Og da pandaen blev spottet af vagten, så var der måske mere tale om en flugt. De reagerer jo nærmest som små børn, der får dårlig samvittighed, fordi de bliver taget i at gøre, noget de ikke må, lyder det fra Bengt Holst.

Pandaens udflugt skete klokken 06.00 mandag morgen, og der var dermed ikke publikum i haven.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

copenhagen historic grand prix

Trods aflysninger på stribe: Motorløb i København gennemfører historisk grandprix

20190918-113643-L-1920x1279we

playJubel på Det Kongelige Teater: Nu skal 70.000 tilskuere endelig se Hobbitten

befrielsesdagen webdok

Først befrielsen. Så jubelrusen. Og så hævnen

befrielsen den 5. maj

playStadsarkivet lancerer samling med personlige beretninger fra 2. verdenskrig

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere