P-vagt glæder sig over ny digital løsning: - Det er fantastisk

I stedet for at dreje på den klassiske p-skive skal parkerende bilister i Frederiksberg Kommune nu have mobilen frem.

01:36

Frederiksberg Kommune har droppet den klassiske p-skive. I stedet skal bilisterne nu registrere deres parkering ved hjælp af en app. Video: Amanda Goth

Parkeringvagterne på Frederiksberg har fået et nyt værn mod bilister, der indtil nu har været lidt for kreative med p-skiven på parkeringspladser, hvor der gælder en såkaldt to-timersregel.

De skal nemlig ikke tjekke p-skiven længere - for alle parkeringer skal registreres digitalt i en ny parkerings-app.

Det sker, efter Frederiksberg Kommune ved årsskiftet har indført nye parkeringsregler og udfaset p-skiven som indikator for tidsbegrænset parkering.

- Helt personligt synes jeg, det er et fantastisk regelsæt, fordi det løser nogle af de problemer, vi har haft, siger Michael Koch Hansen, Cityassistent - et andet ord for p-vagt - hos Frederiksberg Kommune, til TV 2 Lorry.

Læs også Kommune dropper p-skiven: Nu træder nye regler i kraft

Fremover skal han i stedet scanne nummerpladen på bilen for at tjekke, om den har en grøn eller rød markering.

- Det er nogenlunde det samme arbejde, men det bliver i virkeligheden en lille smule nemmere, siger Michael Koch Hansen.

For mange har snydt med p-skiven

Siden 1. april 2015 har bilister kunne holde to timer gratis i hele Frederiksberg Kommune.

Og det har alt for mange udnyttet, lyder det fra kommunens borgmester, Simon Aggesen.

Derfor skal alle bilister nu trække en digital billet uanset parkeringens længde.

- Vores p-vagter har observeret, at rigtig mange har stillet på skiven. Det vil sige, efter de to timer har man stillet på skiven igen for at kunne holde de to timer gratis igen. Det har betydet, at vores egne borgere har haft rigtig svært ved at finde p-pladser her i byen, siger Simon Aggesen til TV 2 Lorry.

  Foto: Amanda Goth

Samme løsning som i andre storbyer

De nye regler trådte i kraft den 1. januar i år - men frem til 30. juni 2020 vil bilister, der mangler en digital billet, kun få en påmindelse første gang det sker. Sker det igen får de en afgift på 510 kroner.

- I går (torsdag) var der en hel del, vi faktisk gav en advarsel. Det er jo en overgangsfase, hvor man lige skal vænne sig til det, fortæller Michael Koch Hansen.

Læs også Nye p-regler skal sætte en stopper for udbredt parkeringssnyd

På den ene time, som TV 2 Lorry var med rundt på Frederiksberg, nåede Cityassistenten at uddele tre advarsler. 

- Det drejer sig om for os at få alle gæster, der kommer til byen, gjort opmærksomme på, at vi også på Frederiksberg gør ligesom i andre storbyer - laver en elektronisk registering, siger Michael Koch Hansen.

Ifølge borgmesteren er det primære mål, at bilister, som parkerer på Frederiksberg i stedet for at køre til København, hvor man skal betale for parkering, de bliver tilskyndet til at finde en anden løsning.

- Så kan borgerne på Frederiksberg finde en ledig parkeringsplads, siger Simon Aggesen.

  Foto: Amanda Goth

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik