Overblik: 21-årig kørte femårig pige ihjel og stak af - nu er dommen faldet

Den tragiske ulykke fandt sted på Peter Bangs Vej på Frederiksberg den 28. oktober sidste år.

Fredag eftermiddag er der afsagt dom i sagen om et tragisk trafikdrab på Frederiksberg den 28. oktober sidste år, hvor en 21-årig mand påkørte en femårig pige og hendes mor på Peter Bangs Vej, hvorefter han flygtede fra ulykkesstedet.

Retten på Frederiksberg har idømt den 21-årige seks års fængsel i sagen. 

Straffen på de seks års fængsel omfatter også en anden trafikulykke, handel med kokain, falske pengesedler og andre forhold, skriver nyhedsbureauet Ritzau.

Retten på Frederiksberg fastslår, at den 21-årige kørte hensynsløst, da han kørte frem i et T-kryds, overtrådte sin vigepligt, kørte tværs over Peter Bangs Vej og her ramte barnet.

Der er særligt skærpende omstændigheder ved det uagtsomme manddrab 28. oktober sidste år, er domsmandsretten nået frem til.

Retten finder, at han var påvirket af lattergas.

Derimod frifindes han for tiltalen om, at han også var påvirket af kokain under kørslen. Personbilen ramte også barnets mor.

Selv om der lød desperate skrig fra moren, stak den 21-årige af fra ulykkesstedet.

I en kommentar vurderer en af anklagerne, Kristian Kirk, at retten isoleret set har bedømt dødsulykken i den "høje ende", når det gælder fængselsstraffen.

Seks år er i øvrigt tæt på anklagemyndighedens krav. Derimod mente forsvareren, at der ikke var bevis for, at kørslen var sket under skærpende omstændigheder.

Flygtede fra ulykkesstedet 

Sagen rystede hovedstadsområdet og i særdeleshed Frederiksberg, hvor der siden blev arrangeret fakkeltog og støtteindsamling for pigens mor.

Den tragiske sag og historien om flugtbilisten nåede hurtigt til Christiansborgs gange, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) udtrykte sin empati for de efterladte.

- Mit hjerte græder. Jeg vil gerne sende mine varmeste tanker til den familie, der på tragiske vis mistede en lille pige på kun fem år i går. Som mor ved jeg, at sorgen er knusende, skrev Mette Frederiksen i et Facebook-indlæg.

Forargende sag i politikernes søgelys

Samtidig langede hun ud efter gerningsmanden, der på daværende tidspunkt fortsat var efterlyst af politiet.

- Og hvor er det kun en kujon, der løber afsted efter at have berøvet et andet menneske dets liv, og dermed ikke står til ansvar for sine handlinger. Jeg håber det bedste for familien og håber, at flugtbilisten bliver fundet og retsforfulgt, skrev statsministeren.

Samme holdning havde justitsminister Nick Hækkerup (S), som bare seks uger efter trafikdrabet lykkedes med at få et bredt flertal af Folketingets partier til at blive enige om en ny lovpakke om vanvidsbilisme.

- Jeg har ikke ord for, hvor tragisk familiens tab er, og jeg har sjældent set magen til fej og krysteragtig adfærd, når bilisten samtidig flygter fra stedet, sagde justitsminister Nick Hækkerup umiddelbart efter trafikdrabet.

Dømmes den 21-årige for vanvidsbilisme, vil han dog ikke være omfattet af de nye og skærpede straffe, da ulykken indtraf, før loven blev vedtaget.

Dyk ned i overblikket over sagen herunder:

TIDSLINJE OVERBLIK