Ombudsmanden lukker sag om Aggesens boligkøb - men granskning fortsætter

Ombudsmanden lukker sagen om Frederiksberg-borgmesters opdeling af lejlighed. Der er ikke sket en overtrædelse af regler om inhabilitet, lyder det.

Der er ingen grund til at tro, at der er sket en overtrædelse af regler om inhabilitet i forbindelse med behandlingen af sagen om tilladelse til at opdele den nuværende borgmesters lejlighed.

Sådan lyder konklusionen fra ombudsmanden, der torsdag meddeler i et afsluttende brev til Frederiksberg Kommune, at han ikke foretager sig mere i den meget omtalte sag, hvor Simon Aggesen (K), købte en stor lejlighed på Frederiksberg af fonden Bibelskolen, delte den op og solgte den videre:

- Jeg har på baggrund af de oplysninger, som jeg har modtaget fra Frederiksberg Kommune, ikke grund til at tro at der er sket overtrædelse af regler om inhabilitet i forbindelse med behandlingen af sagen om tilladelse til at opdele den nuværende borgmesters lejlighed, lyder det.

Enorm indtjening

I slutningen af september beskrev Ekstra Bladet, hvordan Simon Aggesen i 2016 overtog en 460 kvadratmeter stor lejlighed på Frederiksberg til 9,5 millioner kroner - en pris, der lå langt under prisniveauet i området på det tidspunkt.

Efterfølgende delte Simon Aggesen lejligheden op og solgte den ad to omgange videre for samlet over 25 millioner kroner.

Mens sagen rullede i medierne, sendte ombudsmanden en række spørgsmål om inhabilitet til Frederiksberg Kommune om kommunens behandling af sagen.

Herunder, om Simon Aggensen, der på daværende tidspunkt var medlem af kommunalbestyrelsen, havde deltaget i eller på anden vis haft en rolle i kommunens behandling af Aggensens private sag.

Af det materiale, som Frederiksberg Kommune har sendt til ombudsmanden, fremgår det dog, at Simon Aggensen ikke har deltaget i eller på anden måde har haft en rolle i forhold til kommunens behandling af sagen.

Ombudsmanden lukker derfor sagen.

Erhvervsstyrelsens afgørelse mangler stadig

Der er dog ikke sat et endeligt punktum i sagen. Erhvervsstyrelsen mangler stadig at komme med deres afgørelse. 

Her skal styrelsen finde ud af, om Simon Aggesen købte lejligheden for billigt af fonden Bibelskolen og dermed risikerer et økonomisk efterspil.

Hvis prisen var for lav, risikerer medlemmerne af bestyrelsen for fonden at blive holdt personligt erstatningsansvarlige for bolighandlen.

I yderste konsekvens kan også borgmesteren selv risikere at skulle betale penge tilbage.