Officersskole bliver på Frederiksberg Slot

Regeringspartierne, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og De Radikale er blevet enige om et nyt forsvarsforlig, der sikrer, at Hærens Officersskole bliver på Frederiksberg Slot.

Hærens Officersskole har haft lokaler på Frederiksberg Slot siden 1868. Foto: Lasse Vestergaard / TV 2 Lorry

Med det nye forsvarsforlig er det nu endegyldigt slået fast, at Hærens Officersskole ikke skal dele lokaler med Søværnets Officersskole. Det betyder, at Officersskolen bliver på Frederiksberg Slot og ikke flytter ud til Svanemøllens Kaserne. Det sker, efter de Konservative nedlagde veto i oktober:

Læs også Forsvarsforlig truer officersskole på Frederiksberg

- Jeg er så glad for, at vi har bevaret Hærens Officersskole her på Frederiksberg Slot. Det ville være historie- og kulturløst at flytte skolen væk fra det sted, hvor officererne er blevet uddannet i 150 år, siger Rasmus Jarlov, der er formand for Forsvarsudvalget for Det Konservative Folkeparti.

Vigtigere end besparelse

Tidligere var der ellers i forsvarsforliget lagt op til, at skolen skulle flyttes for at give Forsvaret en årlig besparelse på 10 millioner kroner. Men det er der nu blevet sat en endelig stopper for:

Læs også Flytteplaner kasseret: Officersskole fredet i forsvarsudspil

- Det, at være på sådan et historisk sted som det her med 150 års tradition, det giver altså noget korpsånd og noget identitet til hærens officerer, som er utrolig vigtigt. Det er meget vigtigere end de småpenge, vi kunne have sparet ved at flytte skolen væk, mener Rasmus Jarlov. 

Rasmus Jarlov er glad for, at Hærens Officersskole bliver boende på Frederiksberg Slot. Foto: Lasse Vestergaard / TV 2 Lorry

00:44

Regeringspartierne, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og De Radikale er blevet enige om et nyt forsvarsforlig, der sikrer, at Hærens Officersskole bliver på Frederiksberg Slot.

Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik