Officerskole får ganske særlig jubilæums-gin med urter fra baghaven

Hæren Officerskole kan fejre 150 års jubilæum. Derfor har skolen fået lavet 240 flasker helt særlig gin til lejligheden.

Den 6. maj fylder Hærens Officerskole 150 år. Og med sådan en flot fødselsdag skal der noget helt særligt til - men hvad?

quote Når vi har brugt urterne fra haven, er det en markering af, at skolen ligger på Frederiksberg. Den er meget lokal.

Oberst Nicolas Veicherts, chef for Hærens Officerskole

Det grublede chefen for Hærens Officerskole, oberst Nicolas Veicherts, over og kom til sidst på, at skolen skulle have sin egen gin i anledning af jubilæet.

- Gin og tonic har på mange måder altid været en officersdrik. Det startede med de britiske enheder i Indien, der drak drinken, fordi tonic indeholder stoffet kinin, der sikrede dem mod malaria. Nu er det blevet en drink, som de fleste kan lide at samles om - uden for tjenestetiden selvfølgelig, siger oberst Nicolas Veicherts til TV 2 Lorry. 

Men det er ikke hvilken som helst gin, som skolen har fået produceret.

Faktisk er den lavet med håndplukket agern og lavendel fra kongens gamle køkkenhave i Frederiksberg Have, som officerskolen på Frederiksberg Slot troner over.

Og ikke nok med dét så er ginnen destilleret under Frederiksberg Rådhus af Henrik Hammer, der ejer virksomheden Hammer & Son.

Her plukkede Henrik Hammer en håndfuld lavendel til den gin, som hærens officerer skal nyde.
Her plukkede Henrik Hammer en håndfuld lavendel til den gin, som hærens officerer skal nyde.
Foto: Henrik Hammer

- Når vi har brugt urterne fra haven, er det en markering af, at skolen ligger på Frederiksberg, og så skulle den selvfølgelig have noget dansk over sig. Den er meget lokal, siger Nicolas Veicherts.

Hærens Officerskole er ikke de eneste, der nu har deres egen alkohol. Den Kongelige Livgarde har tidligere fået lavet deres egen portvin.

En helt særlig gin - men med Schweppes tonic i

Ginnen vil blive serveret ved et jubilæumsarrangement, hvor tidligere kadetter, elever, lærere kommer - og også Dronningen deltager. 

- Der er ingen tvivl om, at det er super sjovt at have sådan en flaske. Vi håber, at gæsterne vil tage en flaske med hjem, og så åbner vi nok nogle stykker på dagen. Nu får vi lavet 240 flasker, og så håber vi, at de får ben at gå på.  Det er ikke noget, vi skal tjene penge på, men det er noget fælles, vi har at glæde os over, siger Nicolas Veicherts.

- Det bliver spændende at smage den. Det eneste, jeg har betinget, er, at man skal kunne komme en ganske almindelig Schweppes tonic i, siger han.

Henrik Hammer, der selv har destilleret den eksklusive gin, er godt tilfreds med den.

- Den er velafbalanceret. Først får man det knastørre enebær efterfulgt af skøn levendel og rundet af på noget krydret med agern, og så er der en frisk citrusnote fra pink grape. Den er rigtig god med en ganske almindelig Schweppes tonic, forsikrer han.

Se hele mærkatet til den eksklussive gin her. Det er kadetten Mikkel Østerby, der har været primus motor på at få lavet ginnen til skolen.
Se hele mærkatet til den eksklussive gin her. Det er kadetten Mikkel Østerby, der har været primus motor på at få lavet ginnen til skolen.
Foto: Hærens Officerskole

En guldvinder

Den gin, som officererne skal svælge i, er ikke bare noget billig sprøjt.

Henrik Hammer har videreudviklet på en opskrift, som allerede fandtes, inden officerskolen tog kontakt til ham. Lige præcis den gin har faktisk vundet guld ved en af de største spirituskonkurrencer i verden, IWSC (International Wine & Spirit Competition).

quote Jeg er jo lokalpatriot. Mine fire børn går i skole på Frederiksberg, og mine oldeforældre boede her.

Henrik Hammer, ejer af Hammer & Son

I den oprindelige gin er lavendlen dog plukket i Landbohøjskolens Have, der også ligger på Frederiksberg. Henrik Hammer sælger den under det meget passende navn "Frederiksberg London Dry Gin".

- Jeg er jo lokalpatriot. Mine fire børn går i skole på Frederiksberg, og mine oldeforældre boede her, siger han.

Det er ikke muligt for almindelige borgere at smage "Hærens Officerskole 150 år Jubilæums Gin", men "Frederiksberg London Dry Gin" kan købes for 270 kroner på blandt andet Vinstedet på Gammel Kongevej.

Hærens Officerskole har ligget på Frederiksberg Slot i næsten 150 år. Tidligere på året var den i fare for at blive flyttet - men det blev droppet til glæde for kadetterne. Kom med indenfor på slottet i vores søndagsmagasin her:

Hærens Officersskole har i næsten 150 år ligget samme sted, nemlig på Frederiksberg Slot.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

online SFO i Solrød

playTrods nedlukning kan børn i Solrød komme i SFO: Mødes via onlineplatform

Pernille Rosenkrantz-Theil

Regeringen udvider nødpasning for de yngste elever

Katrinedals Skole i København

Opråb fra skolelærer i København: Udskyd skolestart til 11. januar

tomme skoler

Kommune udskyder fysisk skolestart: Ingen skole før 11. januar

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere