Offer for lommetyveri: Jeg har intet bemærket

Lena Nielsen Thorsen troede, hun var forsigtig. Alligevel fik hun stjålet sin smartphone på en kort tur med bussen på Frederiksberg.

Foto: Bent Midstrup / Scanpix

Antallet af lomme- og tricktyverier er steget voldsomt i København det seneste år. Fra 17.000 anmeldelser i 2015 til over 22.000 i 2016. Men også uden for Københavns Kommunegrænse er tyvene på spil. Det kan Lena Nielsen Thorsen tale med om. 

Læs også Politi og turistbranche: Hvordan stopper vi lommetyveri

Lena Nielsen Thorsen mente ellers, hun havde taget alle forholdsregler, da hun en dag i marts tog bussen den korte afstand fra Godthåbsvej til rådhuset på Frederiksberg. Når hun ikke lige benyttede sin Iphone 6s+ sørgede hun for at holde sin hånd i lommen, hvor hun opbevarede sin smartphone.

Hun har nemlig tidligere prøvet at blive udsat for lommetyveri.

Jeg har intet bemærket. Jeg har ikke lagt mærke til nogen skumle personer.

Lena Nielsen Thorsen

Alligevel gik det galt endnu engang.

- Jeg tror, det er sket, da jeg rejser mig for at stå og og skal checke ud med mit rejsekort, fortæller Lena Nielsen Thorsen til TV 2 Lorry.

Men hun ved det ikke.

-Jeg har intet bemærket. Jeg har ikke lagt mærke til nogen skumle personer, siger hun.

Først da hun står i en butik, opdager hun, at hendes smartphone er væk. Og hun får den spærret. Et forsøg på at spore den ved hjælp af Apples "Find min iphone"-tjeneste giver intet resultat. I hvert fald ikke den dag.

Læs også Lomme- og tricktyverier i København eksploderet på et år

Men 12 dage senere får Lena Nielsen Thorsen beskeden: Hendes smartphone er aktiv. I Sofia i Bulgarien.

- Jeg ringede til politiet, men her fik jeg den besked, at de ikke kunne gøre noget.

Lena Nielsen Thorsen er naturligvis ærgerlig over at blive bestjålet. Ikke mindst fordi hun kun havde haft sin Iphone i tre måneder.

Hun har anskaffet sig en ny. Og fremover vil hun efterleve det, hun egentlig godt vidste, hun skulle have gjort den dag i marts; nemlig aldrig at gå rundt med værdigenstande i lommen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik