Nyt skybrudsprojekt på Frederiksberg: Trafikomlægninger vil genere borgerne

Arbejdet med at skybrudssikre Frederiksberg fortsætter nu med nyt projekt på Peter Bangs Vej.

Frederiksberg Kommune er i lige nu i fuld gang med at sikre den tætbefolkede kommune mod oversvømmelser efter skybrud. 

Nu er turen kommet til Peter Bangs Vej på strækningen mellem Lindevangs Allé og Dalgas Boulevard. Her skal der efter planen graves to lange, lukkede bassiner ned i jorden i perioden fra marts 2019 til juni 2020.

Det skriver Frederiksberg Kommune på deres hjemmeside

Projektet på den 500 meter lange strækning er første etape af skybrudssikringen af hele Peter Bangs Vej.
Projektet på den 500 meter lange strækning er første etape af skybrudssikringen af hele Peter Bangs Vej.
Foto: Google maps

Ved skybrud kan 2.400 kubikmeter vand blive ledt ned i de to store bassiner, der skal løbe på hver side af det godt 500 meter lange stykke af Peter Bangs Vej. Det svarer til næsten tre gange det store bassin i Frederiksberg Svømmehal.

Det omfattende arbejde på den trafikerede vej i hjertet af Frederiksberg bliver dog ikke uden mærkbare udfordringer for trafikanterne i området.

Trafikale gener

For at få plads til arbejdet bliver strækningen nemlig ensrettet, således at biler kun kan køre i retning ind mod byen.

Der sigtes også efter at bevare flest mulige af de mange parkeringspladser på vejen. Gående og cyklister vil stadig kunne bevæge sig i begge retninger. 

Derudover bliver bustrafikken også lagt om. Linje 9A og linje 72 i retning ud af byen vil blive dirigeret om, sådan at de kører ad Finsensvej i stedet.  

Formand for Frederiksberg Kommunes By- og Miljøudvalg, Jan E. Jørgensen, glæder sig over udsigten til at minimere risikoen for oversvømmelser ved skybrud. Han er dog også klar over, at der er tale om en stor og kompleks opgave i et område, hvor borgernes hverdag nødigt skal generes for meget. 

- Desværre undgår vi ikke gener, men vi forsøger at planlægge arbejdet så skånsomt som muligt, og når projektet er færdigt, vil det betyde et stort løft både for sikringen mod skybrud og for æstetikken over jorden, siger Jan E. Jørgensen.

Skybrudssikring på Peter Bangs Vej

Det er planen, at hele Peter Bangs Vej skal skybrudssikres frem mod 2021. Anlægget er en del af et større projekt om skybrudssikring, som Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Forsyning arbejder sammen om. 

TV 2 Lorry har tidligere beskrevet, hvordan der også lige nu arbejdes på at skybrudssikre omkring Femte Juni Pladsen og også i området nær Frederiksberghallerne ved Jens Jessens Vej og Rådmands Steins Allé.

Interesserede borgere kan høre mere om skybrudsprojektet på Peter Bangs Vej ved at møde op til orienteringsmøder den 20. og 21. marts klokken 15 til 17 i skurvognen på P.G Rams Allé ved Sløjfen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Vejr

Vinter

Vinterens koldeste nat - vi kan nå under 10 graders frost

Snevejr

Sjældent isdøgn: Kan blive ned til -12 grader

Sne Hillerød

Barsk dag forude – her kan der falde 10 cm sne og komme vindstød af stormstyrke

Sne Kirke Værløse

Se kortet over sneen i Danmark - så dyb er sneen

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere