Nye parkeringsregler ved ZOO vækker vrede blandt havens gæster

Knap 100 parkeringspladser overfor indgangen til Københavns Zoologiske Have er ikke længere gratis. Det vækker vrede blandt gæsterne.

Det er ikke længere muligt at parkere bilen gratis på parkeringsarealet, der ligger overfor indgangen hos Københavns Zoologiske Have på Frederiksberg.

Betalingsområdet på parkeringspladsen langs Søndermarken-arealet er nemlig ikke længere omfattet af Frederiksberg Kommunes to-timers parkering, og en parkeringslicens kan derfor ikke anvendes.

Årsagen til de ændrede parkeringsregler skyldes, at det ikke længere er Frederiksberg Kommune, der står for driften af de knap 100 parkeringspladser.

”Frederiksberg Kommune lejede tidligere arealet og anså det for en del af den normale p-zone i hele byen. Men den aftale er nu ophørt”, skriver Frederiksberg Kommune i et skriftligt svar til TV 2 Lorry.

På billedet kan man se, hvilket parkeringsareal, der fremover bliver til et rent betalingsområde. Det er området, der har fået områdekode 3465, mens Roskildevej fortsat har områdekode 2000 og derfor to-timers gratis parkering.
På billedet kan man se, hvilket parkeringsareal, der fremover bliver til et rent betalingsområde. Det er området, der har fået områdekode 3465, mens Roskildevej fortsat har områdekode 2000 og derfor to-timers gratis parkering.

Det er Slots- og Kulturstyrelsen, der ejer arealet. Og fra 1. maj er det nu Københavns Zoologiske Have, der er lejere af parkeringsarealet.

Koster 20 kroner i timen

Ændringen betyder, at arealet nu er et betalingsområde 24/7, hvor timeprisen lyder på 20 kroner – også på søndage og helligedage. Dermed kan borgere på Frederiksberg altså ikke længere parkere bilen gratis, som de ellers har kunnet hidtil.

Efter ZOO delte nyheden på deres Facebook-side, har det modtaget blandede reaktioner fra havens gæster. Flere har efterfølgende brokket sig på ZOO's Facebook-side, hvor de er utilfredse med de nye p-regler.

For eksempel skriver en Pernille Wilms blandt andet i tråden, at hun er ”glad for, at hun nu har afmeldt sit årskort”, og en Grethe Gade Olesen skriver, at hun ”fremover ikke skal i Zoo, da det bliver mindst 100 kroner for parkering og næsten 400 for at komme ind”.

Og Majbritt Grøn Nielsen skriver også i tråden: ”Det er frygteligt at finde en p-plads, når man vil besøge Zoo. Vi ender altid med at holde et par kilometer væk.”

"Vant til at stå i skudlinjen"

Hos ZOO er presse- og kommunikationsansvarlig, Jacob Munkholm Hoeck, ked af de negative kommentarer, men det var ikke helt uventet, fortæller han til TV 2 Lorry.

- Vi er vant til at stå lidt i skudlinjen, når der er snak om parkering. Vi er jo en byhave, så der er ikke mange parkeringsmuligheder her på Frederiksberg. Det kom derfor ikke som en overraskelse, at vi ville få lidt negative kommentarer, da vi åbent fortalte om ændringerne.

- Vi har jo rigtig mange gæster, så der vil altid være nogen, der er lidt utilfredse, når der bliver lavet om på tingene, og det har vi fuld forståelse for, men vi forsøger at gøre det så godt, vi kan, for at sikre en god gæsteoplevelse, siger Jacob Munkholm Hoeck til TV 2 Lorry.

På området er der fire handicappladser og én MC-parkering, som vil være gratis at parkere på.

Frederiksberg Kommunes almindelige p-zoneregler gælder fortsat på resten af Roskildevej og Sdr. Fasanvej og andre veje i området.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere