Nye anholdelser i stor våbensag

Københavns Politi har i dag anholdt to nye og sigtet en tredje i en stor våbensag, der har tråde til det tredobbelte drab på Frederiksberg i januar

 I alt 17 personer er nu sigtet i en sag om fire våben, som politiet kom på sporet af efter tredobbelt drab.

To personer på 20 og 23 år er onsdag blevet anholdt i forbindelse med en sag om besiddelse af tre pistoler og en riffel.

Desuden er en 25-årig blevet sigtet, og dermed er i alt 17 personer sigtet i sagen. 13 af dem sidder varetægtsfængslet, og står det til politiet, vil de to, der blev anholdt onsdag, også ende bag tremmer efter et grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg torsdag.

Samtlige anholdelser og sigtelser er sket i kølvandet på et tredobbelt drab på Frederiksberg. Her blev tre mænd om natten til 11. november sidste år skudt i en lejlighed på Christian Paulsens Vej.

      - Alle de anholdte og varetægtsfængslede har i mere eller mindre grad relationer til de tre unge mænd, der 11. november 2015 blev fundet dræbt i en lejlighed på Frederiksberg, udtaler politikommissær Hans Erik Raben fra Københavns Politi.

Ved en storstilet aktion i Storkøbenhavn, på Sjælland, på Fyn og i Jylland blev 12 personer anholdt 11. januar. En 13. blev anholdt og varetægtsfængslet dagen efter, da han dukkede op for at overvære grundlovsforhøret over sine kammerater.

Onsdagens anholdelser og sigtelsen af den tredje person er et resultat af politiets efterforskning i kombination med fund af tekniske spor.

De fire våben og tilhørende ammunition er beslaglagt af politiet. Der er ikke fundet flere våben eller ammunition i forbindelse med onsdagens anholdelser, skriver politiet i pressemeddelelsen.

I forbindelse med aktionen i januar udtalte politiet, at man mener, at våbnene skulle bruges til at hævne drabene på de tre mænd på Frederiksberg.

Drabene på de tre mænd på 19, 23 og 24 år havde karakter af en decideret likvidering. Obduktionen viste, at de tre mænd formentlig lå og sov, da de blev skudt og dræbt i lejligheden.

 Politiets efterforskning har vist, at de tre tilhørte en mindre gruppe, som tilsyneladende havde en del fjender.

Det er også tidligere kommet frem, at de tre dræbte havde relationer til det københavnske rocker- og bandemiljø. Politiet mener derfor, at motivet til drabene bunder i dette fjendskab.

 Politiet har endnu ikke anholdt eller sigtet nogen for det tredobbelte drab.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Brand på nørrebrogade

Slikbutik i flammer: Politi undersøger sammenhæng med brand i rockerborg

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

politi

Mor er anholdt for at bortføre niårig pige fra Bagsværd

Neon Hovedbanegården

Alarm afblæst: Hovedbanegården blev evakueret

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere