Ny topkok og stjernekonditor til Zoologisk Have

Københavns Zoologiske Have har gang i en større satsning på den gastronomiske front. Nu er en ny topkok og en stjernekonditor blevet lokket med på projektet.

Det første man tænker på, når man planlægger en tur i Zoologiske Have, er selvfølgelig, hvilke dyr, man skal se.

Men efterhånden er også den gastronomiske scene i Københavns Zoologiske Have blevet opgraderet så meget, at den for madelskere kan være hele besøget værd.

I en pressemeddelelse afslører den velbesøgte have, at man i samarbejde med Madkastellet, der driver tre restautanter i Zoo, har fået fingre i Mads Dalsborg som ny køkkenchef til Bistro panpan, der er den nye restaurant i det populære panda-anlæg.

Mads Dalsborg er ny køkkenchef på restaurant Bistro panpan ved pandaanlægget i Zoologisk Have i København.
Mads Dalsborg er ny køkkenchef på restaurant Bistro panpan ved pandaanlægget i Zoologisk Have i København.
Foto: Neel Andreasen

- Smagene fra det fransk-asiatiske køkken har altid stået mit hjerte nært, derfor glæder jeg mig også utrolig meget til at blive en del af projektet. At kunne få lov til at kombinere gourmetmadens verden og en oplevelsespark, som Zoologisk Have, er helt unikt, og jeg glæder mig helt vildt, siger Mads Dalsborg, der kommer fra en stilling som køkkenchef på Restaurant Mondän.

Mads Dalborg overtager stillingen fra Casper Sobczyk, der fratræder for at få mere tid til at fokusere på sin familie, TV og kogebøger.

Men det er dog ikke kun i Bistro panpan, at der er blevet tiltrukket nye spændende navne i denne omgang.

Store forventninger fra direktøren

Også i Café Botanika fortsætter den store satsning på mad og drikke, hvor konditor, bager og chokolatier Torben Bang tiltræder.

- At kunne lave et konditori i ZOO er en drengedrøm, der går i opfyldelse. Det giver så ufatteligt mange muligheder for at skabe de bedste og mest fantasifulde kager, når vi både skal skabe et kageunivers til de små børn på fire år og deres bedsteforældre, der måske er garvede kagespisere med høje forventninger til håndværk og råvarer, lyder det fra den nye medarbejder i pressemeddelelsen, der af sin nye arbejdsplads bliver kaldt for 'en stjernekonditor'.

Ny konditor i København Zoo Torben Bang glæder sig til at skabe fantasifulde desserter til både store og små.
Ny konditor i København Zoo Torben Bang glæder sig til at skabe fantasifulde desserter til både store og små.
Foto: Neel Andreasen

Derfor er det også en glad administrerende direktør, der glæder sig til at at få de to nye ansigter med ombord på den store kulminariske satsning.

- Casper Sobczyk har sat et kolossalt aftryk i ZOO, og han har sammen med Madkastellet placeret os solidt på det kulinariske danmarkskort. Det stærke fundament bygger vi nu videre på sammen med Mads Dalsborg og Torben Bang, som vi forventer vil tage os og vores gæster med videre på den rejse, hvor kvalitet og convenience går hånd i hånd, siger Jørgen Nielsen.

De nye ansigter

Mads Dalsborg er udlært på Restaurant Tinggården hos Jan Friis Mikkelsen og brugte en del af sin elevtid i Saint-Maxime, Sydfrankrig, hvor interessen for den enkle og kraftfulde smag for alvor blomstrede. Siden har Mads arbejdet på bl.a. Krogs Fiskerestaurant, Umami, Fredensborg Store Kro og vandt DM på Rømø til østers festival i kategorien ’Østers og smørrebrød’. Mondän har siden sin åbning høstet et hav af udmærkelser, flotte anmeldelser og blev i 2019 nomineret til ’Årets gennembrud’ i Den danske spiseguide.


Torben Bang er bager, konditor og chokolatier med både dansk og udenlandsk erfaring. Torben Bang har adskillige års erfaring indenfor konditorfaget, og hans passion for det søde og delikate har ført ham vidt omkring fra Falsleds Kro, som dessertkok, til Knipschildts Chokolatier i USA. Han har opnået store anerkendelser for sit håndværk gennem sin næsten 20 år lange karriere og medvirket i talrige danske og internationale konkurrencer og Tv-programmer.
Torben arbejder ud fra filosofien ‘At det skal være kalorierne værd`. Han startede successen ’Te på Slottet’ på Kokkedal Slot Copenhagen, ’Afternoon Tea’ i Nimb Bar samt Cakenhagen i Tivoli. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik