Ny tendens: Investér i boliger gennem crowdfunding

På Frederiksberg ligger Danmarks allerførste crowdfundede boligejendom. Boligcrowdfunding er en ny trend, der er kommet for at blive.

Måske forbinder du crowdfunding med små online pengedonationer, der hjælper opstartsvirksomheder med at finansiere deres første iværksætterprodukt. 

Men i fremtiden skal vi måske til at vænne os til at også de boliger, vi køber, er crowdfundet online.

På H.C Ørstedsvej på Frederiksberg ligger nemlig Danmarks første crowdfundede boligejendom, der rummer 26 studieboliger.

- Det her skiller sig ud ved, at alle kan være med. Hidtil har det ikke været en mulighed at investere i fast ejendom, med mindre man var mangemillionær, siger Junaid Ahmad, direktør i Brickshare til TV2 Lorry.

Firmaet Brickshare har stået for at crowdfunde hele ejendommen.

Den hidtil største crowdfundede beboelsesejendom står nu klar på Frederiksberg.

Crowdfunding fungerer sådan, at Brickshare lægger et boligprojekt ud på deres hjemmeside, hvorefter folk kan gå ind og investere i det. Minimumsinvesteringen i et projekt er 10.000 kr.

- Vi tilbyder investorerne mulighed for at få ejerskab i boligudlejningsejendomme. Samtidig kan de få et muligt afkast og et løbende udbytte i form af overskud af huslejen, siger Junaid Ahmad.

Kan være forbundet med usikkerhed

Den fordel kunne 510 investorer godt få øje på, og blandt dem er både studerende og pensionister. De har tilsammen investeret 15,9 millioner kroner. 

På et år er antallet af Brickshare-brugere vokset fra 700 til mere end 6000 i dag - men det er som med andre investeringer forbundet med en vis usikkerhed, understreger en økonomisk rådgiver.

- Den største faldgruppe er jo helt klart, om ejendomsmarkedet har toppet, og om timingen er uheldig. Og hvis ejendomspriserne falder, eller hvis renterne begynder at stige, vil det går hårdt ud over denne type investeringer, siger Martin Riedel, økonomisk rådgiver fra Realkreditkonsulenten.

Ifølge Martin Riedel kan crowdfunding gå hen og blive en voksende trend på boligmarkedet i fremtiden.

- Crowdfunding er jo smart, det er jo en videreudvikling af hele idéen med internettet, det her med at få mange mikrobrugere til at gøre en forskel, lyder analysen fra Martin Riedel.

Crowdfunding er kommet for at blive

På HC. Ørstedsvej blev ejendommen med 26 studieboliger solgt på kun otte dage, og ifølge direktøren skal svaret på succesen findes i dårlige alternative investeringsmuligheder.

- Der opstår et lille tomrum mellem obligationer og aktier. Og det er i det her tomrum, at investeringer i fast ejendom kan være løsningen, siger Junaid Ahmad.

Og direktøren selv lægger ikke skjul på ambitionerne for virksomhedens næste boligprojekter.

- Vi mener jo, at crowdfunding er kommet for at blive. Markedsmulighederne er rigtig store, så derfor forventer vi, at vi kan bygge en milliardplatform op, siger direktøren.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere