Nu starter retssag mod rocker: Dræbte 23-årig

Skudepisoder førte til en udspekuleret hævn, som førte til endnu en skudepisode, der endte i et drab.

En sen torsdag aften i juni måned 2016 mistede en kun 23-årig familiefar livet, da han blev skudt.

Manden, Omid Mawlod, sad i en stjålet VW Touren på Peter Bangs Vej på Frederiksberg, da han blev ramt i siden af en kugle. 

Bilens siderude var smadret, og man formoder, at der har været en skududveksling mellem parterne i bilen og flere sigtede. 

Anmeldelsen fik politiet kort før midnat den 16. juni, og klokken 03.39 natten til fredag blev Omid Mawlod erklæret død på hospitalet, da lægerne måtte opgive at redde ham. 

Se flere billeder på Localeyes.dk.

Stjal tøj og ejendele

I dagene efter drabet var politiet sparsomme med oplysningerne, men man bekræftede overfor TV 2 Lorry, at der var tale om et længevarende bandeopgør. 

Ifølge Ekstra Bladet drejer det sig om en fejte mellem grupperingerne Gremium og Black Jackets. 

Black Jackets stod angiveligt bag en række skyderier mod Gremium-klubben, og rockerne besluttede derfor at statuere et eksempel, fortæller kilder i miljøet til Ekstra Bladet.

Man lokkede folkene fra Black Jackets i en fælde ved at bestille kokain hos dem. Det lykkedes at skaffe deres nummer, og 27. maj, da pusherne troede, de skulle sælge kokain til en kunde, mødte en gruppe Gremium-folk op i stedet. 

De stjal så telefoner, narko, bil og pushernes tøj for at ydmyge dem. 

Skød i nødværge

Politiet har ikke villet bekræfte historien overfor Ekstra Bladet.

Men episoden skulle være årsag til, at Black Jackets folk - heriblandt Omar Mawlod - den 16. juni kørte til Peter Bangs Vej i en stjålen VW Touran i et hævntogt. 

Her vurderer politiet, at en skududveksling har fundet sted mellem parterne, og at mindst 15 skud er affyret fra tre forskellige våben. 

Man vurderer, at to af de tre våben kan knyttes til Black Jackets, mens det tredje må tilhøre folkene fra Gremium: Muligvis sigtede Gremium-medlem Valentino 'Tino' Vincent, som erkender at have skudt men nægter sig skyldig i drab. 

- I den åbne del af grundlovsforhøret har han sagt, at han handlede i en nødværge eller selvforsvar. Ifølge anklageskriftet har to personer med to forskellige våben skudt mod min klient, da han sad i sin bil, har forsvarer Jane Ranum tidligere udtalt til pressen, skriver Ekstra Bladet. 

Retssagen begynder mandag. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

kokain.jpg

Kæmpe kokainfælde i Hedehusene - firma vidste ingenting

ambulance

Bevidstløs mand reddet op af Øresund

brand pizzeria amager

Brand i pizzeria på Amager - beboere i opgang evakueret

drabet i skoven

Vigtige sms-beskeder i drabssag forsvandt i politiets varetægt

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere