Nu også på Frederiksberg: Elin blev udsat for barnebarnsfinte

Ældre på Frederiksberg og i København bliver nu også udsat for tricktyve, som benytter den såkaldte "barnebarnsfinte".

Det er ikke kun i Nordsjælland, at tricktyve i øjeblikket forsøger at lokke penge ud af de ældre. Også på Frederiksberg forsøger tyvene, at bilder de ældre ind, at deres børnebørn er kørt galt - og derfor har brug for penge.

78-årige Elin Hansen, fra Frederiksberg, blev mandag aften ringet op på sin fastnettelefon. En mand, som udgiver sig for at være fra politiet, fortæller at han desværre har dårligt nyt.

- Jeg bliver ringet op og spurgt om jeg har et barnebarn, som hedder Michael. Det siger jeg ja til, for det har jeg jo. Så siger han, at Michael er kørt galt ude på motorvejen, siger Elin Hansen til TV 2 Lorry, da vi besøger hende i hendes hjem på vejen Bag Søndermarken, hvor der ligger en række ældreboliger.

quote Hans stemme lyder anderledes end den plejer. Så siger han, at det er fordi, han har en klud i munden, da han under bilulykken har mistet fire tænder.

Elin Hansen, Frederiksberg

- Jeg har en klud i munden

Kort inde i samtalen siger den falske politimand, at han giver telefonen videre til Elin Hansens barnebarn.

- Du får Michael i røret siger han så. Men den Michael, som jeg snakker med, kan jeg ikke rigtig forstå. Derfor siger jeg så, at hans stemme lyder anderledes end den plejer. Så siger han, at det er fordi, han har en klud i munden, da han under bilulykken har mistet fire tænder og han derfor er på vej til traumecenteret på Rigshospitalet, siger Elin Hansen.

Det falske barnebarn siger herefter, at han har brug for 40.000 kroner til at få sin bil bugseret væk fra ringvejen, hvor han er kørt galt. Elin Hansen aftaler, at hente 40.000 kroner i banken næste dag. Men kort tid efter finder hun ud af, at hun er blevet narret, da hun snakker med andre ældre i området, som er blevet udsat for samme forsøg på tricktyveri.

Snarrådige Grete sagde nej

Frederiksberg Forenede Boligselskaber, som administrere ældreboligerne i området, har omdelt og sat sedler op, hvor de advarer de ældre i mod den udspekuleret "barnebarnsfinte".

En af de ældre, som også blev ringet op af sammen gerningsmand, er Grete Lamborg. Hun blev bedt om at fremskaffe 30.000 kroner til sit barnebarn. Hun valgte dog ikke at betale, da hun tidligere har været udsat for et lignende tricktyveri.

- Dengang sagde han, at mit barnebarn havde købt en sofa, som han ikke kunne betale. Derfor ville han sende en mand forbi mit hjem og hente pengene hos mig. Han ankom i taxi og jeg forærede ham pengene. På den måde mistede jeg 20.000 kroner, siger Grete Lamborg.

quote Jeg synes, at det er forfærdeligt, at vi ældre skal udsættes for det her. De tyve skal snuppes. De skal have en over nakken

Elin Hansen, Frederiksberg

Seks anmeldelser

Nordsjællands Politi kunne i går fortælle, at de har modtaget seks anmeldelser om lignende forsøg på tricktyveri, hvor tyvene prøver at lokke penge ud af de ældre ved at fortælle dem, at deres barnebarn er kommet alvorligt til skade. 

Elin Hansen håber, at politiet snart fanger tricktyvene.

- Jeg synes, at det er forfærdeligt, at vi ældre skal udsættes for det her. De tyve skal snuppes. De skal have en over nakken, siger Elin Hansen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

klam fyr

Politiet efterlyser mand, der holdt kvinde fast - havde muligvis seksuelt motiv

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere