Nu kan den gå: Is-bamse fylder to måneder og er i topform

Zoo's isbjørneunge fylder to måneder torsdag - og den udvikler sig helt som den skal.

00:53

Isbjørneungen er i gang med at tage sine første, usikre skridt.

Skridtene er vaklende og meget forsigtige. Men alligevel trimler den rundt hvert andet øjeblik.

Zoo's isbørneunge, der blev født 6. december, er i topform og følger præcist den forventede udvikling.

I videoen herover kan du se ungen forsøge sig med at gå - det er ikke nemt. Men man kan tydeligt fornemme, at den er fuld af opdagelsestrang og gerne vil bevæge sig rundt i den hule, den og dens mor bor i indtil videre.

Læs også Isbjørnefødsel fanget på kamera - men ungen er stadig i kritisk fase

Og nu hvor den har rundet to måneder, så begynder Zoo's medarbejdere at slippe nervøsiteten.

- Man plejer at sige, at de første 30 dage er de mest kritiske. Og det her er ekstra spændende for det er første gang for moren, men hun klarer det godt - ungen får mad helt regelmæssigt, fortæller zoolog Mikkel Stelvig.

For en måneds tid siden gættede han på, at ungen ville begynde at gå efter yderligere en måned - så dermed lever den op til forventningerne. Det sker stadig i den beskyttede hule, men når foråret kommer, så er vi tæt på, at den skal udenfor.

- Jeg håber, at det bliver inden for de næste fire til seks uger. Men det afhænger af moren, for hun vil ikke tillade, at de er ude, før hun har styr på det. Så vi vil lure på, hvad moren siger til det, forklarer han.

I samme forbindelse siger han, at han næsten er mere spændt på at se isbjørnemor udenfor i anlægget. For hun har opholdt sig i hulen meget længe, og har hverken fået strakt benene eller rullet sig.

Læs også Unik video: Se de første billeder af ny isbjørne-unge

- Det bliver en næsten ligeså stor fornøjelse at se hende, siger han.

Zoologisk Haves isbjørneunge er den anden i haven på kort tid. Og samtidig har Zoo i Aaalborg i øjeblikket 20 isbjørneunger. Dermed er en stor del af de isbjørneunger, man kan opleve i Europa i øjeblikket, fra Danmark.

- Vi har omkring 100 isbjørne i Europa, og de får ikke mere end 5-6 unger om året. De indgår alle i det internationale avlsprogram, der er bygget op, så vi er selvfølgelig glade for, at vi får de her unger, siger han.

I januar kunne TV 2 Lorry vise de allerførste billeder af isbjørneungen. Se de søde billeder her:

00:39

Foto: Zoologisk Have København

Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik