Nu har 75 procent af borgerne på Frederiksberg igen rent drikkevand

Forsyningsselskab forventer dog ikke at kunne ophæve kogeanbefalingen i flere områder før efter weekenden.

75 procent af borgerne på Frederiksberg har atter rindende rent drikkevand i hanerne.

Det står nu klart, efter at Frederiksberg Forsyning fredag har ophævet kogeanbefalingen for det tredje område på Frederiksberg.

Forsyningsselskabet estimerer, at det drejer sig om mere end 9.370 borgere eller 4.700 husstande.

Rent geografisk betyder det, at beboere på alle veje nord for Godthåbsvej, Rolighedsvej og Rosenørns Allé kan drikke vandet.

Kort over område 3. Beboere i det grønne område kan igen drikke vandet, mens beboere i det røde område fortsat skal koge vandet.
Kort over område 3. Beboere i det grønne område kan igen drikke vandet, mens beboere i det røde område fortsat skal koge vandet.
Foto: Frederiksberg Forsyning

Kogeanbefalingen ophæves i området på baggrund af analyser af ledningsnettet og efter samråd med myndigheder og godkendelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Det er et område, hvor gentagende vandanalyser entydigt viser, at der ikke er jordbakterier i vandet. Samtidig er vi sikre på, at den forurening, der stadig findes i lave koncentrationer i vandledningsnettet, ikke strømmer videre til dette område, skriver Frederiksberg Forsyning i en mail til TV 2 Lorry.

Beboerne i det nye område, hvor kogeanbefalingen er ophæves, anbefales dog at lade vandet løbe i fem minutter, før de drikker det.

Sidste fjerdedel af borgerne må vente lidt endnu

Frederiksberg Forsnyning oplyser, at kogeanbefalingen fortsat gælder for den resterende del af Frederiksberg.

Forsyningsselskabet forventer ikke at kunne ophæve kogeanbefalingen i flere områder før efter weekenden. Og dermed mangler en fjerdedel af borgerne altså stadig rent drikkevand.

Frederiksberg Forsyning, der siden sidste weekend har kæmpet med colibakterier i drikkevandet, har inddæmmet det område omkring Nyelandsvej krydset Falkoner Allé, hvor kilden til forurening findes.

- Vi har lukket for et antal ventiler og på den måde har vi afskåret området, hvor forureningskilden befinder sig, fra resten af ledningsnettet. Vi har omlagt vandforsyningen, så kunder, der normalt får vand fra stik i dette område, får tilført vand fra ledningsnettet uden for dette område.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

Affaldsindsamling

Nu skal der samles affald: Danmark i kamp mod take-away-emballage

flagermus

Flagermus skaber koks om længe ventet vejprojekt, der skal løse årtiers køkørsel

AMDR_Dampvarme_FP

Slut med skoldhed damp i københavnske varmerør

gasflasker

Livsfarligt affald: Skraldemand nær ramt af gaseksplosion

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere