Nu får Tommy Seebach sin egen plads på Frederiksberg

Den folkekære musiker Tommy Seebach boede i flere år i Frederiksbergs Fuglebakkekvarter. I snart et år har 1. og 2. viceborgmesteren i Frederiksberg kæmpet for at ære ham med en vej eller en plads - og nu er det lykkes.

Nederst i artiklen kan du se, hvor pladsen skal ligge

For over et år siden skrev kommunalpolitiker og 1. viceborgmester på Frederiksberg, Jan E. Jørgensen (V), et opslag i Facebookgruppen "Vi der holder af Frederiksberg".

Spørgsmålet i hans opslag var simpelt: var der nogen frederiksbergborger, der havde sat et særligt aftryk og derfor skulle hyldes i det offentlige rum ved at få en vej eller en plads opkaldt efter sig?

quote En af Frederiksbergs stolte sønner skal mindes med en plads. Det var her, han boede store dele i sit liv og stiftede sin familie.

Michael Vindfeldt, 2. viceborgmester i Frederiksberg, Soc.dem.

Svaret kom fra en borger, der pegede på den folkekære musiker og Melodi Grandprix-vinder Tommy Seebach, og dermed var kimen til et forslag i byrådet lagt.

Nu, godt et år efter spørgsmålet blev rejst af politikeren på Facebook, bliver "Tommy Seebach Plads" en realitet.

Det står klart, efter By- og Miljøudvalget mandag besluttede at opkalde en lille grøn plads på hjørnet mellem Nordre Fasanvej og Godthåbsvej efter musikeren.

Kort nyt: Tommy Seebach får nu sin egen plads på Frederiksberg.

Lille plads tæt ved Fuglebakkekvarteret

Den lille grønne plads ligger ikke langt fra Fuglebakkekvarteret, hvor Tommy Seebach boede.

- Jeg er rigtig glad for, at det langt om længe lykkes at overbevise flertallet om, at en af Frederiksbergs stolte sønner skal mindes med en plads. Det var her, han boede store dele i sit liv og stiftede sin familie, siger Michael Vindfeldt (S), der er 2. viceborgmester i Frederiksberg og medstiller af forslaget, til TV 2 Lorry.

quote Hans historie har rørt mange.

Michael Vindfeldt, 2. viceborgmester i Frederiksberg, Soc.dem.

- Hans historie har rørt mange. Hele historien om, at alt gik så godt, men så gik det for alvor også nedad bakke. Og så er det ret fint, at også dem, som ikke bare er succesrige hele vejen gennem deres karriere, bliver hædret, tilføjer han.

Da forslaget først nu er blevet stemt igennem, ved Michael Vindfeldt endnu ikke, præcis hvordan og hvornår Tommy Seebach Plads bliver realiseret.

Interaktiv lydinstallation skal hylde Seebach

Indtil videre har de to politikere også foreslået, at pladsen skal hylde Tommy Seebach på samme måde som kunstnere hyldes i Kildeparken ved Aalborg Kongres- og Kulturcenter.

Her findes installationen "De Syngende Træer", hvor store kunstnere siden 1987 har plantet træer efter at have gæstet centret. Flere af træerne kan aktiveres med et tryk for foden af dem, hvorefter tonerne fra de store kunstnere strømmer ud i parken.

Hvorvidt Tommy Seebach Plads får en lignende installation, ved Michael Vindfeldt endnu ikke.

- Nu skal vi se på, om der er penge til det her og nu, eller om vi bare skal starte med at navngive pladsen, som den er nu og få sat et skilt op. Så kan man se på det andet bagefter, siger han.

Det er ikke lykkes for TV 2 Lorry at få en kommentar fra Seebach-familien, men familien har tidligere givet udtryk for, at de glæder sig over projektet.

- Det var på Frederiksberg, at vi blev til en familie, og kvarteret havde derfor en helt særlig plads i hans hjerte. Tommy ville have været enormt stolt, og derfor er det naturligvis et projekt, vi kun kan støtte op om, udtalte Seebach-familien i en pressemeddelelse, da forslaget blev stillet.

Bredt politisk flertal bag beslutning

Socialdemokraten Michael Vindfeldt ligger ikke skjul på, at han selv er stor fan af Tommy Seebach.

Så stor fan, at det danske sjæler-hit "Under Stjernerne på Himlen" fra 1993 bliver brugt som godnatsang for hans børn. Og med egne ord er han også fra den generation, hvor Seebachs sange stadigvæk "sætter gang i ethvert dansegulv."

Alligevel glæder han sig også over, at forslaget blev vedtaget af et bredt politisk flertal i Frederiksbergs By- og Miljøudvalg.

- Jeg er mega glad for, at alle partier i By- og Miljøudvalget, og dermed i hvert fald 23 ud af 25 kommunalbestyrelsesmedlemmer, har stemt for det her, siger Michael Vindfeldt til TV 2 Lorry og tilføjer, at han snarest muligt vil stille spørgsmål til, hvornår pladsen bliver en realitet.

- Det er nok realistisk at holde en åbning og indvielse for pladsen til foråret, siger han.

Se pladsens placering på Frederiksberg herunder: