Nu bliver det nemmere at finde en ladestation til elbiler på Frederiksberg

Over de næste to år vil Frederiksberg Kommune opstille 24 nye ladestandere til elbiler. Det er en del af en målsætning om at være elbilby nummer et i Danmark.

Frederiksberg Kommune har en målsætning om at være den førende elbilby i Danmark. For at opnå det har kommunen indført to initiativer, der skal få borgere til at vælge den grønne løsning som transportmiddel.

Det ene initiativ går på, at der skal være gratis parkering for alle elbiler i byen. Det er allerede indført.

Derudover vil kommunen have ladegaranti, så man højst skal bevæge sig 250 meter for at komme til den nærmeste offentlige tilgængelige ladestander.

For at komme i mål med dette vil der i 2021 og 2022 blive etableret 24 nye ladestandere i byen, så det bliver lettere og hurtigere at oplade sin bil.

Glad borgmester og formand

Det nye tiltag glæder borgmester Simon Aggesen (C).

- Jeg er meget tilfreds med, at vi med denne aftale kan tilbyde elbilejere i byen endnu bedre muligheder for at lade deres elbil op og dermed gøre rammerne for elbilejere mere attraktive. Det skal være nemt at foretage valget at vælge at køre i elbil.

- Med de nye ladestandere tager vi et stort skridt i den rigtige retning, og vores mål er nu inden for rækkevidde. Det viser, at vi har trykket speederen i bund på den grønne omstilling i vores by, siger han i en pressemeddelelse.

80 procent af byens areal lever op til målet om et maksimum på 250 meter fra gadedør til nærmeste ladestander.

Arbejdet for at nå op på 100 procent fortsætter ufortrødent, fortæller formand for Frederiksberg Kommunes By- og Miljøudvalg, Jan E. Jørgensen (V).

- Hidtil har det været en barriere for mange, især dem der bor i lejlighed, at der ikke har været nok offentlige ladestandere. Nu er vi snart i mål med infrastrukturen, og jeg håber, at de forbedrede lademuligheder får mange til at vælge elbiler i de kommende år, sådan at leverandørerne ser en god grund til at etablere endnu flere ladestandere, fortæller han.

Socialdemokratiets by- og miljøordfører, Gunvor Wibro, glæder sig også over de nye ladestationer.

- Det er ingen hemmelighed, at Socialdemokratiet var ærgerlige, at den tidligere regering med deltagelse af Venstre og Konservative sænkede afgifterne for benzinbiler, men vi ser de mange nye ladestanderne som et vigtigt skridt i forhold til den grønne omstilling lokalt og et CO2-neutralt Frederiksberg i 2030, siger hun.

To biler oplader på en stander

Frederiksberg Kommune vil lave endnu flere ladestandere og er derfor i dialog med tre operatører af ladestandere.

På Frederiksberg er der allerede nu 71 ladestandere på offentlig vej med i alt 132 tilhørende parkeringspladser. Hver ladestander af de 24 nye omfatter to parkeringspladser, man kan lade på.

Udover at gøre borgerne mere klimabevidste har kommunen også lavet initiativer for sig selv. Her skal alle kommunens biler køre på el eller andre klimavenlige drivmidler. Derudover skal busserne, der kører i byen, være nulemissionsbusser.